NavMenu

Lukoil Srbija emituje 8 miliona akcija

Izvor: Tanjug Četvrtak, 31.01.2019. 14:44
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija)
Akcionarsko društvo Lukoil Srbija emitovalo je 8 miliona akcija čiji vlasnici mogu da postanu samo dosadašnji akcionari, objavljeno je na Beogradskoj berzi.

Nominalna vrednost akcije je 1.000 dinara, a ukupna vrednost nove emisije akcija Lukoila je 8 milijardi dinara, što je oko 67 mil EUR. Transakcija će biti uspešna ako bude prodato više od 51% akcija.


Lukoil Evropa Holding je najveći akcionar ove kompanije u Srbiji, koja drži 114 benzinskih stanica i ima, prema procenama, osam odsto udela na domaćem tržistu naftnih derivata, a 0,52% akcija ima i Akcionarski fond.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.09.2023.  |  Finansije

Prosečna zarada u Srbiji u julu 83.783 RSD, medijalna 64.734 RSD

Prosečna bruto zarada u Srbiji u julu ove godine iznosila je 115.664 RSD, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa, odnosno neto zarada, bila 83.781 RSD, saopštio je Republički zavod za statistiku. Rast bruto i neto zarada u periodu januar–jul 2023. godine, u odnosu na isti period 2022. godine, iznosio je 15,3 odsto nominalno, odnosno 0,3 odsto realno. U poređenju sa istim mesecom prethodne godine, prosečne bruto i neto zarade za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.