NavMenu

Napraviti binu za mlade bendove - radovi na sređivanju Topčiderskog parka počinju u julu

Izvor: Blic Sreda, 03.06.2009. 11:52
Komentari
Podeli

U Topčiderskom parku bi preko leta mogla da se postavi otvorena bina, na kojoj bi mladi bendovi mogli da sviraju, ali i da se održavaju drugi zabavni programi. U Opštini Savski venac najavljuju da bi radovi na postavljanju bine i sređivanju parka mogli da počnu već za mesec dana.

- Topčiderski park ima prelepu letnju pozornicu. Amfiteatar u kamenu, odnosno pozornicu u steni, koja još ima i neverovatnu akustiku. Taj prostor je pravi biser koji ima Savski venac, a može da primi i do 1.500 gledalaca. Ako sve bude po planu, već ovog leta možemo da postavimo montažne tribine. Ideja je da uradimo i krovnu konstrukciju, kako bi program mogao da se održava i po kiši. Mogli bi da napravimo neki mini "Exit". Bilo bi baš lepo da mladi bendovi dobiju priliku da sviraju, ali i da se održavaju neke predstave za decu - kaže Tomislav Đorđević, predsednik Opštine Savski venac.

Ova ideja bi, kako kaže Đorđević, mogla da se realizuje u narednih mesec dana, međutim ne zavisi sve od Opštine.

- Ovaj prostor je prethodna vlast izdala drugima i on je sudskom odlukom tek skoro vraćen u naš posed. Tamo se trenutno nalazi noćni klub i mi sad čekamo da sud i sprovede svoju odluku, što se očekuje u narednih mesec dana, kako bi mogli da počnemo da radimo tamo. Čim se to desi mi počinjemo, a 2010. godine planiramo da potpuno uredimo taj prostor. Sve to bi se inače desilo i mnogo ranije da sudovi rade malo efikasnije - smatra Tomislav Đorđević.

Jedan od onih koji podržavaju ovu ideju je i poznati rok kritičar Pera Janjatović.

- Mislim da je ovo odlična ideja. Mladi, pogotovu školski bendovi nemaju gde da sviraju. Ovako bi dobili priliku za to, ali, naravno, da se ne traži neki vrhunski profesionalizam. Bude lep dan, prošetaš se, popiješ piće i čuješ svirku. Da bude neka produžena varijanta, kao što je početkom osamdesetih bilo u "Dadovu". Mladi bendovi su svirali svakog ponedeljka, uvek nastupi nekoliko sastava i onome ko dođe će se svideti bar jedan. Stvarno je sjajna ideja - kaže Pera Janjatović.

Mesto i za samostalne umetnike

Ideja sa binom je zaista odlična, ali teško da bi pozorišta mogla da održavaju predstave u tom terminu. Preko leta je pauza i sva pozorišta idu na kolektivni godišnji odmor. Pored toga, to bi bilo jako skupo i ne bi bilo isplatljivo. Ipak, predstave za decu bi mogli da održavaju samostalni umetnici, lutkari ili mađioničari, smatra Anja Suša, direktor pozorišta "Duško Radović".

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz Blica od 3.06.2009.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.