Izvor: Beta | Sreda, 30.01.2019.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvara se Rajska banja na severu KiM - Savremen kompleks donosi zapošljavanje i preporod turizma

(Foto: YouTube/screenshot)
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će u banjsko-lečilišnom kompleksu "Rajska banja" u Banjskoj kod Zvečana posao naći stanovnici opština na severu Kosova i da će se tu lečiti ne samo ljudi iz Srbije, nego i iz inostranstva.

On je povodom početka rada Rajske banje, rekao da je na mestu na kojem je pre dve godine bila ledina, "sada iznikao savremeni banjsko-lečilišni kompleks na kome mogu da pozavide mnogo razvijenije, veće banje i sredine".

- Ovo je najveći bazen u širem regionu sa temperaturom od 36 stepeni i kada za nekoliko meseci budemo otvorili hotel i ceo kompleks za građanstvo, to će u turističkom i privrednom smislu značiti novu eru za ceo ovaj kraj - kazao je Đurić.

Navodeći da će zaposleni u kompleksu proći neophodnu obuku, Đurić je dodao da će uz sportsko-omladinski centar na jezeru Gazivode, nova banja doneti preporod turizma na tom delu Kosova i Metohije.

On je dodao da će Vlada Srbije nastaviti da podržava slične projekte na Kosovu i Metohiji navodeći da je planom predsednika Srbije Aleksandra Vučića predviđeno da na tom prostoru bude realizovan 141 kapitalni projekat.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.