Izvor: Novosti | Utorak, 29.01.2019.| 09:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Još 10 metara do spajanja mosta preko Save na deonici autoputa Surčin-Obrenovac

Ilustracija (Foto: Omar Tursic/shutterstock.com)
Do završetka izgradnje mosta koji će spojiti levu i desnu obalu Save, na deonici Surčin-Obrenovac u okviru Koridora 11, ostalo je još desetak metara. Čelnici opštine Obrenovac obišli su radove koji, prema njihovim rečima, traju neprekidno, danju i noću.

Prema rečima čelnika Obrenovca Miroslava Čučkovića, ovo je poslednja godina gradnje, koja će pomoći ovoj beogradskoj opštini na "prodiše".

- Sedam dana u nedelji, 24 časa traju radovi na izgradnji našeg novog mosta. Ovo je najvažnije gradilište za budućnost Obrenovca koji će prodisati, i odakle će se brzo stizati do Beograda i drugog delova Srbije.

Pomoćnik predsednika GO Obrenovac Radovan Manojlović istakao je da radovi na rekonstrukciji pristupnih puteva autoputu takođe ne staju. Prema njegovim rečima, naselja Veliko Polje, Belo Polje, Piroman i Brović dobiće potpuno nove saobraćajnice čim se vremenski uslovi poboljšaju.

Izgradnja mosta na ušću Kolubare u Savu kod Obrenovca dugog 1,7 kilometara, koju gradi kineska kompanija CCCC, počela je u maju 2017. godine. Na deonici autoputa Surčin-Obrenovac, dugoj 17,6 kilometara, biće napravljeno sedam mostova i četiri nadvožnjaka. Rok za završetak radova je januar sledeće godine.

Više od 200 kineskih radnika angažovano je na izgradnji ovog mosta. Mnogo njih je radilo na Pupinovom mostu na Dunavu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.