Izvor: eKapija | Ponedeljak, 28.01.2019.| 14:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Zeleno lice Beograda oduševilo internet (VIDEO)

Drveće na krovovima novobeogradskih blokova, džinovska bundeva na Terazijama i nikad zeleniji Stari savski most deo su nekog novog, lepšeg Beograda budućnosti u najnovijoj reklami koja je ovih dana oduševila korisnike društvih mreže.

Pariz, Moskva, Rim, Barselona, Baltimor, Stokholm... Brojne beogradske lokacije do sada su uspešno odigrale uloge evropskih prestonica u mnogim filmovima i reklamama, ali najnovija internet senzacija donosi prizore Beograda kakve još nismo videli. Nemačka agencija Serviceplan i srpska produkcijska kuća Emote potpisuju novu reklamnu kampanju "Organska hrana za sve" nemačkog maloprodajnog lanca Penny, u kojoj glavni grad Srbije kroz spektakularnu scenografiju dopunjenu vizuelnim efektima ima sveže, organsko i vrlo inspirativno lice.

- Ovo je bio najambiciozniji projekat koji smo ikada snimali u centru grada, uzimajući u obzir da je veliki deo zelenila koje se vidi u reklami prava scenografija - otkriva producentkinja reklame Marija Marković iz produkcijske kuće Emote.

- Najveće zasluge za to idu našem scenografskom timu na čelu sa našom Sanelom Spajić i nemačkim scenografom Tomijem Starkom. Ne zaboravimo sjajan organizacioni tim koji je sve to uspeo da im obezbedi.

Reditelj Martin Amund i direktor fotografije Julian Hohndorf sarađivali su na nekoliko projekata koji su prepoznatljivi po masovnim scenama, što se potvrdilo i ovog puta. Terazije, Kralja Petra, Uzun Mirkova, Gospodar Jovanova novobeogradski blokovi i Stari savski most poslužili su kao lokacije na kojima je reklama snimana tokom puna četiri dana, okupivši više od hiljadu statista i saradnika! Samo za potrebe glavne scene, snimane na Terazijama, angažovano je više od 400 statista.Ekipa je u svim sektorima brojala između 150 i 200 ljudi svakog dana. Iako to nije česta praksa prilikom snimanja televizijskih reklama, pokazalo se da su Beograd i Emote dorasli izazovu, a pozitivne reakcije na društvenim mrežama tokom proteklih sedmice najbolje govore o kvalitetu obavljenog posla i potencijalu domaće industrije za sve veće produkcijske zahvate.

Poseban kuriozitet, kada je ova reklama u pitanju, predstavlja to što se u njoj pojavljuje nemačka kraljica popa Nena, koja je svetsku slavu stekla hitom 99 Luftballons. Ona pevuši pesmu koja se čuje u reklami, a njen boravak u Beogradu ispratili su i brojni nemački mediji.

- U proteklih deset godina izuzetno puno napora smo kao država i industrija uložili u promociju naših lokacija i filmskih ekipa. Zahvaljujući programu podsticaja broj stranih produkcija u Srbiji utrostručen je u samo par godina - navodi Milica Božanić iz Srpske filmske asocijacije. - Da bi se Beograd razvijao dalje posebno nam je važna dobra saradnja, koordinacija i razumevanje između službi, filmskih ekipa i građana, zbog složene logistike koja prati snimanja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.