NavMenu

Bosni i Hercegovini odobren izvoz pilećeg mesa u EU

Izvor: Klix Ponedeljak, 28.01.2019. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: HLPhoto/shutterstock.com)
Kako Klix.ba saznaje iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Evropska komisija je na sednici u petak (25. januara 2019. godine) stavila Bosnu i Hercegovinu na listu zemalja kojima je odobren izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju.

Klix saznaje da bi u narednim danima Ured za veterinarstvo BiH trebalo da popiše kompanije koje će biti uvrštene na listu izvoznika pilećeg mesa za EU.

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU boravio je u BiH od 26. septembra do 6. oktobra 2018. godine, i u preliminarnom izveštaju dao je pozitivno mišljenje na izvoz mesa peradi u EU uz samo jednu preporuku koja je već ispoštovana, a reč je o pregledu mesa neposredno posle klanja.


Ministar Mirko Šarović, koji je najavljivao ovu odluku Evropske komisije, ranije je za Klix.ba naveo kako BiH ima najmanje 10 ozbiljnih kompanija koje mogu da izvoze pileće meso u zemlje Evropske unije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.