Izvor: Indikator | Nedelja, 27.01.2019.| 10:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

International Cannabis Corp kupio udeo u skopskom Alkaloidu

Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
ICC International Cannabis Corp saopštio je da je kupio udeo u makedonskom farmaceutskom proizvođaču Alkaloid, u sklopu preuzimanja Balkan Canabisa.

- Alkaloidova ekspanzivna GMP sertifikovana proizvodnja i najsavremeniji istraživački objekti omogućiće ICC International Cannabisu da sledi svoje inicijative za istraživanje kanabinoida i dodatno usavrši svoje kompetencije za obradu CBD-a - izjavio je Eugene Beukman, direktor International Cannabisa.

Prošlog meseca, International Cannabis saopštio je da je sklopio konačni sporazum o sticanju 100% udela u Balkan Cannabis Corp., koji poseduje dozvole za uzgoj i licence za ekstrakciju u Makedoniji, kao i licence za medicinsku konoplju i uzgoj konoplje u Bugarskoj.

Alkaloid je nedavno predstavio Institut za razvoj i kontrolu kvaliteta koji se prostire na 1.540 kvadratnih metara, a u koji je investirano oko 8 mil EUR. ICC International Cannabis namerava da koristi Institut za sprovođenje kanabinoidnih istraživanja i testiranja kontrole kvaliteta svojih medicinskih kanabisa i CBD-a u istočnoj Evropi.

International Cannabis, takođe, planira da iskoristi Alkaloidovu široku proizvodnju kozmetike i botanički know-how kako bi optimizovao svoje mogućnosti obrade CBD-a.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.