NavMenu

MALI: Odlični radovi Uprave carina, otvaramo nove prelaze ka Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori

Izvor: Tanjug Subota, 26.01.2019. 14:02
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
U državni budžet u 2018, efikasnim radom Carinske službe slilo se više od 586 milijardi dinara, što je za 10,47% više nego 2017, izjavio je u subotu, 26. januara, ministar finansija Siniša Mali.

On je, na obeležavanju međunarodnog Dana carine, naveo da je potpuna modernizacija i kompjuterizacija rada Uprave carina cilj Vlade Srbije i istakao da Carina mora da bude još efikasnija i bolja, kako bi se omogućio još veći i bolji protok ljudi i roba.

Mali je najavio da se za nekoliko dana očekuje otvaranje novog 7. februara rekonstruisanog Graničnog prelaza Bajmok ka Hrvatskoj koji će biti mnogo moderniji i funkcionalniji i da će rasteretiti druge granične prelaze u blizini.

Dodao je i da je u toku izgradnja GP Sot, takođe, na granici s Hrvatskom, i da se završetak radova očekuje u drugoj polovini ove godine. U planu je i izgradnja GD Kotroman ka BiH, a obezbeđena su i sredstva za izgradnji GP Gopstun ka Crnoj Gori.


Mali je rekao da su u 2018. doneta dva strateška zakona - Zakon o carinskim službenicima i Carinski zakon, na koje se čekalo deceniju i kojima Srbija hvata korak sa zemljama EU.

On je rekao i da rezultati rada Uprave carina pokazuju koliko se Srbija menja. - Srbija je danas na čvrstom i jasnom putu napretka - rekao je Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.