Izvor: Beta | Petak, 25.01.2019.| 17:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Američka privredna komora pokrenula šesti ciklus programa za studente i menadžere u Srbiji

Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u petak, 25. januara, je pokrenula šesti ciklus edukativnog programa za studente i mlade menadžere "AmChamps – mladi lideri promena".

Savetnica za ljudske resurse u kabinetu predsednice Vlade Srbije Ivona Simić kazala je da će u tom programu učestvovati najperspektivniji studenti završnih godina državnih fakulteta, kao i mladi menadžeri kompanija članica AmCham-a.

- Program omogućava učesnicima da kroz rad u mentorskim parovima poboljšaju svoje stručno znanje, razviju svoje mentorske veštine i povećaju broj i obim poslovnih kontakata i na taj način napreduju u svojim karijerama - rekla je Simić.

Po njenim rečima, studenti i mladi menadžeri će tokom godinu dana trajanja AmChamps programa prisustvovati radionicama i predavanjima na kojima će dobijati i konkretne zadatke i projekte.

- Kada bi AmChamps program bio deo formalnog obrazovanja, kompanije bi dobijale motivisane zaposlene sa potpuno primenljivim znanjima i veštinama, a mladi bi dobili jasne smernice šta mogu da očekuju od svojih budućih poslodavaca - ocenila je Simić.

Ona je poručila učesnicima šestog ciklusa edukativnog AmChamps programa da budu odgovorni, radoznali i da se trude da naprave "najbolju verziju sebe".

Izvršna direktorka AmCham-a u Srbiji Vera Nikolić Dimić rekla je da je u fokusu tog programa ja čanje liderskih potencijala studenata i mladih menadžera.

- Sigurna sam da će studenti steći dragocena iskustva i unaprediti svoja znanja i potencijale. Nadam se da će i šesti ciklus AmChamps programa doprineti povezivanju sa vodećim ljudima poslovne zajednice u Srbiji i stručnjacima iz sveta biznis - kazala je Nikolić Dimić.

AmCham je 2014. pokrenula edukativni program za studente i mlade menadžere sa ciljem da kroz sinergiju akademskog i privatnog sektora omogući razvoj i zaposlenje mladih ljudi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.