Izvor: eKapija | Petak, 25.01.2019.| 14:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Knauf Insulation planira nove investicije u fabriku u Surdulici - Veći kvalitet mineralne vune

Knauf Insulation planira nove investicije u ovoj godini u fabriku u Surdulici, rečeno je eKapiji u ovoj kompaniji.

- Nastavljamo ulaganje u naše zaposlene i u proizvodne procese, kroz programe kontinuiranog usavršavanja i napredovanja. Sve više aktivnosti u kompaniji se digitalizuje, čime povećavamo našu efikasnost. I dalje ćemo pružati podršku svim relevantnim institucijama u regionu, kako bismo doprineli da trendovi savremene građevinske prakse nastave da se primenjuju u Srbiji i ostalim zemljama regiona. U našoj fabrici su ulaganja u unapređenje konstantna, te i ove godine očekujemo jednu investiciju, koja će uticati na kvalitet i kvantitet proizvedene mineralne vune - objašanjavaju u Knauf Insulation za naš portal.

Surdulička fabrika posluje odlično i u prethodnih nekoliko godina beležimo neverovatne rezultate, dodaju naši sagovornici.

- Iskorišćenost kapaciteta je maksimalna, a sve što proizvedemo je uglavnom unapred rasprodato, kako u Srbiji, tako i na desetak okolnih tržišta koja snabdevamo. Osim na kvalitetu proizvoda i količinama, naš fokus je i na očuvanju životne sredine, zaštiti na radu i dobrobiti naših zaposlenih, kako bi naše poslovanje uvek bilo u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Podsetimo, Knauf Insulation za inovacije u fabrici u Surdulici 2016. godine dobio nagradu Aurea, koju dodeljuje poslovni portal eKapija.

- Knauf Insulation je globalni proizvođač izolacionih materijala koji posluje u više od 40 zemalja sveta. Osvajanje nagrade Aurea za prelazak na Ecose tehnologiju odjeknulo je izuzetno pozitivno širom naše kompanije, jer je to bilo još jedno priznanje za Ecose tehnologiju, koja je inače patent Knauf Insulationa. Fabrika u Surdulici, kao prva fabrika kamene vune koja je prešla na novu tehnologiju, je tako svrstana među najbolje fabrike u grupi.
U Srbiji, Aurea je za nas došla u idealno vreme: u trenutku kada je građevinska industrija dobila neverovatan zamah koji traje i danas. Nagrada je pomogla bržem i efikasnijem prepoznavanju značaja i jedinstvenosti izolacionih proizvoda od mineralne vune sa Ecose tehnologijom - zaključuju u ovoj kompaniji.

Poslovni portal eKapija i ove godine je raspisao konkurs za nagradu za investiciju godine Aurea 2019, više o tome možete pogledati OVDE.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.