Izvor: eKapija | Petak, 25.01.2019.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ponovo oglašena prodaja zrenjaninske Jugoremedije - Početna cena smanjena na 1,2 milijarde dinara

Ilustracija (Foto: OSABEE/shutterstock.com)
Odbor poverilaca zrenjaninske Jugoremedije oglasio je četvrtu prodaju ove fabrike lekova javnim nadmetanjem. Početna cena iznosi oko 1,2 milijarde dinara, dok će otkup prodajne dokumentacije sve zaintersovane koštati 500.000 dinara.

Radovan Savić, stečajni upravnik Jugoremedije, kaže za eKapiju da se nada da će ovog puta prodaja biti realizovana, pošto vreme prolazi, a sa zrenjaninskom fabrikom lekova i dalje se ništa ne dešava.

- Nadamo se da će ovog puta doći do prodaje. Cena je sada smanjena u odnosu na onu prethodnu, koja je iznosila 50% od ukupne vrednosti Jugoremedije. Sada je to oko 10,5 mil EUR, u dinarskoj protvvrednosti, tako da očekujemo da će se nešto desiti. Ipak je ovo znatno niža cena - kaže nam Savić.

Kako ističe, s obzirom da je tender za prodaju Jugoremedije raspisan juče (24. januar 2019.), još nije bilo zvaničnih ponuda. Ipak, navodi, dosta interesenata je do sada obilazilo fabriku i verovatno su čekali da se objavi javni poziv i vide cenu.

Predmet prodaje i ovog puta su industrijski kompleks Jugoremedije, oprema, stan, intelektualna svojina - žigovi, motorna vozila i inventar i zalihe ovog privrednog društva.

U javnom pozivu piše da pravo učešća na tenderu imaju sva pravna i fizička lica koja ispune tražene uslove. Javno nadmetanje zakazano je za 26. februar u 12 časova, a održaće se u velioj sali stečajnog dužnika u Zrenjaninu.

Više o ovom tenderu možete videti OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.