NavMenu

U toku rekonstrukcija zgrada pedijatrije, neurologije i poliklinike KBC Zemun

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2019. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
U toku je rekonstrukcija tri zgrade Kliničkog Centra Zemun. Projektom rekonstrukcije KBC Zemun obuhvaćene su tri zgrade – objekat neurologije, objekat pedijatrije i objekat poliklinike.

U rekonstrukciju zgrada i opremanje klinike najsavremenijom opremom biće uloženo blizu 4,6 mil EUR iz sredstava Razvojne banke Saveta Evrope.

Objekat neurologije - čine dve građevinske celine: ulična zgrada i dvorišna zgrada, koje su povezane natkrivenom rampom sa unutrašnjim dvorištem. Ulična zgrada je izgrađena 1899. godine, dok je dvorišna građena i dograđivana u različitim periodima dvadesetog veka. Ukupna građevinska bruto površina objekta je 688m2, a površina unutrašnjeg dvorišta je oko 830m2, navodi se u saopštenju Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Predviđena je potpuna rekonstrukcija obe zgrade u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa reorganizacijom postojećih funkcionalnih celina, sa nephodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dvorišta u skladu sa tehnološkim rešenjem.

U planu je je i formiranje tople veze između zgrada zatvaranjem postojeće, natkrivene rampe i formiranjem adekvatnog pristupnog stepeništa.

Objekat pedijatrije izgrađen je 1928. godine kao slobodnostojeći objekat sa unutrašnjim dvorištem. Ukupna građevinska bruto površina objekta je 1.613m2, a površina unutrašnjeg dvorišta je oko 650m2.

Predviđena je potpuna rekonstrukcija objekta u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa reorganizacijom postojećih, odnosno formiranjem novih funkcionalnih celina, sa neophodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dela dvorišta, kao i sa intervencijama na ugradnji dodatnog maloteretnog lifta u slobodnom prostoru centralnog stepeništa, u skladu sa tehnološkim rešenjem.

U planu je i izmeštanje ambulantno – polikliničke službe iz suterena u prizemlje i formiranje stacionara u potkrovlju. Na nivou suterena reorganizovan je tehno-ekonomski blok sa distributivnom kuhinjom i podstanicom, dok su na spratu reorganizovane prostorije u službi stacionarnog lečenja.

Predviđa se rekonstrukcija objekta u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa zadržavanjem postojeće šeme, sa neophodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dvorišta, u cilju poboljšanja uslova rada.

Za potrebe KBC Zemun je nabavljena i isporučena oprema: sistem za magnetnu rezonancu 1.5T za sveobuhvatna ispitivanja Vantage Titan ( vrednost: 865.000 EUR), digitalni angiografski sistem za kardiološku dijagnostiku i interventne procedure – INFX – 8000 C. (vrednost 553.000 EUR), digitalni radiografski sistem – DX - D 300. (Vrednost: 83.000 EUR), Premijum kardiovaskularni ultrazvučni sistem Aplio i-Series (vrednost: 124.000 EUR)

Ukupna vrednost opreme iznosi 1.625 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.