Izvor: Beta | Četvrtak, 24.01.2019.| 09:12

U Šapcu 10 novih investicija do kraja godine - Stižu fabrike za ambalažu, rashladne uređaje, komponente za automobile...

U Šapcu će do kraja godine biti otvoreno deset novih kompanija koje će zaposliti više od 400 radnika, a ukupna vrednost najavljenih investicija je 25 mil EUR, najavio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Novi strani investitori su iz Italije, Austrije, Južne Afrike i Rusije, a biće otvorena i jedna domaća kompanija, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare.

Skupu na kom su najavljene nove investicije prisustvovao je i direktor italijanske kompanije Vopachel Šabac Filipo Fedalto i direktor Foks-Pak, takođe firme iz Italije, David Tomasin.

Fedalto je rekao da Vopachel počeo proizvodnju u Šapcu 2015. godine i da sada širi proizvodnju za dodatnih 1.500 m2.

Tomasin u Šapcu posluje od 2007. godine, a ove godine Foks-Pak planira da izgradi novu fabriku koja će se prostirati na 2.000 m2.

- Bavićemo se proizvodnjom ambalaže, uglavnom za hranu za kućne ljubimce. Naša namera je da u naredna tri meseca krenemo sa relizacijom ove investicije - najavio je on.

U Šapcu posluje sedam italijanskih kompanija pa se, kako je rečeno na skupu, razmišlja o uspostavljanju male italijanske zajednice kompanija koje imaju dobre uslove za poslovanje.

Nove kompanije koje će, kako je najavljeno, biti otvorene u Šapcu su: Nepi investment (tržni centar), Toreks (proizvodnja rashladnih uređaja), Heksko (proizvodnja rashladnih uređaja), ruski Kraksi (proizvodnja farbe za automobile), ODS Tehnolodži (proizvodnja komponenata za automobilsku industriju), Mega metal (proizvodnja metalnih konstrukcija), Teh pakedžing suplajs (proizvodnja ambalaže), Vopakel (proizvodnja politilenskih folija), Foks-Pak (proizvodnja ambalaže za pakovanje hrane za životinje) i Pasubio (proizvodnja i obrada kože za unutrašnost luksuznih automobila).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.