Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.05.2009.| 15:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

EUnet predstavio "Grid Hosting Servis" zasnovan na "AppLogic" softverskim rešenjima

(Foto: b)

Prezentacija "Think Smart - Start Grid", kojom je "EUnet" predstavio svoj "Grid Hosting Servis" zasnovan na "AppLogic" softverskim rešenjima, odžana je juče (27. maj 2009. godine) u prostorijama "EUnet College".

Ovaj jedinstveni servis na evropskom tržištu imali su prilike da upoznaju prisutni koji se bave izradom i razvojem web aplikacija, ali i svi zainteresovani inženjeri i menadžeri informacionih tehnologija.

Prezentaciju je organizovala kompanija "EUnet" u nastojanju da informiše pre svega tehnička lica u kompanijama o prednostima i isplativosti ove nove Hosting tehnologije implementirane od strane "EUnetovih" stručnjaka.

Veliki broj okupljenih inženjera imao je priliku da upozna dva tipa "Grid Hosting" rešenja: "Virtuelni Grid Serveri" i "Virtuelni Data Centri". Moć, fleksibilnost i efikasnost "Grid Hosting" platforme prezentovali su "EUnetovi" sistem inženjeri, Andrea Prunić i Željko Tomić.

- Za razvoj uspešnog poslovanja sa web servisima najvažniji su sigurnost i fleksibilnost sistema, kao i racionalno upravljanje troškovima. Grid hosting omogućava fleksiblnu infrastrukturu koja je prilagođena brzom razvoju svakog pojedinačnog klijenta i složenih web aplikacija - izjavila je Jelena Opačić, rukovodilac Hosting prodaje.

- "Grid Hosting" predstavlja sledeću generaciju hosting servisa koja je nastala kao rezultat cloud computing revolucije, predvođene od strane velikih kompanija kao sto su 3Tera, Google, IBM, Amazon i Microsoft. U pitanju je model zasnovan na 3Tera AppLogic tehnologiji koja omogućava da se korišćenjem mreže servera (nodova) kreira jaka hardverska platforma koja dozvoljava fleksibilno upravljanje virtuelnim resursima - izjavio je Andrea Prunić, sistem inženjer kompanije "EUnet" i jedan od predavača na ovom skupu.

Kako je objasnio, taj koncept omogućava da se pojedinačnom korisniku dodeli željena količina memorije i procesorskog vremena, kao i prostora na disku, u zavisnosti od trenutnih potreba korisnika.

- Na taj način se vrši fina granulacija i korisniku se garantuje određeni nivo resursa koje plaća. Naše rešenje se pokazalo i kao vrlo pogodno za testiranje i razvoj kompleksnijih sofverskih rešenja i web aplikacija koje očekuju veliku posećenost - dodao je on.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.