Izvor: eKapija | Utorak, 22.01.2019.| 19:47

Dom za negu starih Vitae Residence otvoren u Beogradu - Investicija vredna 3 mil EUR (FOTO)

(Foto: eKapija)
Dom za negu starih Vitae Residence u Strumičkoj u Beogradu, u ponedeljak, 21. januara, otvorio je svoja vrata budućim korisnicima.

U ovaj komforan i udoban smeštaj za stare, čija je vrednost 3 mil EUR, moći će da se useli 46 korisnika.

Miloš Pavlović, menadžer Vitae Residence, kaže da je ideja da se ovom ustanovom podigne lestvica na najviši nivo i da se starim licima omogući kvalitetan život.

- Naša misija je da poboljšamo život starih ljudi, da ne brinu o drugima, već o sebi. Pored udobnog smeštaja i kvalitetne usluge, naš Dom se izdvaja visokokvalifikovanim osobljem. Naša socijalna radnica ima doktorat, a glavna sestra iskustvo od 35 godina rada u Kanadi i Australiji. Takođe, imamo i fizioterapeuta, koji će raditi sa korisnicima svakodneveno. A u programu Doma, uključene su dnevne aktivnosti socijalizacije, društvenih igara i još mnogo toga – kaže Pavlović.

U planu je, kako je rečeno, dodatno zapošljavanje stručnih lica.

– Na deset korisnika biće 9 zaposlenih a u punom kapacitetu, cilj nam je da oformimo tim od 20 stručnih lica – rekao je Pavlović.

Inače, u zgradi Doma, više od polovine soba su jednokrevetne a svaka od njih je opremljena frižiderima, televizorima internetom. Kreveti, koji su pokretni u svim pravcima, su specijalno naručeni iz Nemačke, a objekat Doma poseduje i specijalan sistem hlađenja i grejanja koji održava temperaturu tokom cele godine.

Dom sadrži i dve vrste ventaliacija u sobama, kao i sopstveni prečišćivač vode, koja prolazi sistem tretiranja kojim se voda omekšava putem soli. U sobama poluintenzivne nege omogućen je centralni dovod kiseonika.


U planu i poliklinika

Objekat ima suteren, prizemlje i tri sprata. U prostoru na površini od 1.600 kvadrata, 1.000 kvadrata namenjeno je Domu, dok preostali prostor od 600 kvadrata još uvek čeka namenu.

Kako je rečeno za naš portal, u planu je i poliklinika, ali će se sa odlukom sačekati još neko vreme, dok detalji ne budu odlučeni biznis planom.

- Razmatra se namena ostatka prostora. Pravimo koncepciju za biznis plan. Za godinu dana znaćemo šta će tačno biti, poliklinika ili specijalizovana klinika – objašnjava Pavlović.

Svečano otvaranje Doma planirano je za 14. februar, kada će, kako se nadaju iz uprave Doma, otvaranju prisustvovati i ministar rada i socijalne politike, Zoran Đorđević i zvanično uručiti licencu za rad, koja je već dobijena, investitoru Milivoju Nikolić i njegovoj supruzi Linet, vlasnici firme Vitae Residence.

Inače, investitor Doma, biznismen i filantrop Milivoje Nikolić, je direktor FSG Group koja posluje na teritoriji Bocvane, Zambije, Zimbabveva, i koji je poklonio deo svog imanja za podizanje prve pravoslavne crkve u Bocvani.

U radovima na objektu angažovani su Projekt Studio Beograd, firma Grading iz Loznice a za nameštaj je bio zadužen Ktitor.

S.Petrović


Fotogalerija
Vitae Residence - Dom za negu starih

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.