Izvor: Tanjug | Utorak, 22.01.2019.| 11:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvorena ponuda za otkup akcija Duvanske industrije Čoka - U planu dalja ulaganja u razvoj preduzeća

Ilustracija (Foto: neenawat khenyothaa/shutterstock.com)
Manjinskim akcionarima Duvanske industrije Čoka ponuđeno je da svoje akcije prodaju po ceni od 8.953 dinara po akciji. Iza ponude za preuzimanje akcija stoje direktor ovog preduzeća Predrag Stojanović sa suprugom, sinom i ćerkom, kao i još dva fizička lica.

Svi zajedno drže ukupno 58,64% akcija, a ponudili su da preuzmu preostalih 41,36% akcija Duvanske industrije Čoka.

Akcije u ovom preduzeću ima i PIO fond (3,88%) kao i još 138 malih akcionara.

Stojanović je u izjavi za Tanjug napomenuo da je direktor ovog preduzeća od 1979. godine, da u preduzeću ima 48 stalno zaposlenih kao i 100 sezonskih radnika te da Duvanska industrija Čoka proizvede 3.000 tona duvana godišnje.

- Ko želi da nam proda akcije, može. Naša želja je da posle preuzimanja akcija nastavimo da ulažemo u Duvansku industriju Čoka - kaže Stojanović.

U slučaju da preuzimanje akcija u potpunosti uspe, Stojanovića i lica koja sa njim zajednički deluju to bi koštalo više od 146 miliona dinara.

Ponuda za preuzimanje, odnosno otkup akcija, vremenski je ograničena pa će se polovinom februara znati koliko su Stojanović i drugi uspeli da kupe akcija od ukupno 16.390. Za svaku akciju Duvanske industrije Čoka za 2017. godinu određena je dividenda od 450 dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.