Izvor: eKapija | Nedelja, 20.01.2019.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tapete iz Nemačke popularne i u Srbiji - Beogradski Tamban ekskluzivni zastupnik Rascha

Tapete su se u Srbiji pre nekoliko godina vratile na velika vrata. Razloga je dosta - jednostavne su za postavljanje, imaju mnoštvo motiva koji mogu da transformišu zid... Od jednobojnih modela do klasičnih pruga, baroknih šara i cigli koje nikada ne izlaze iz mode, do skroz šljokičavih tapeta, šuma i prašuma, pa do geometriskih i apstraktnih tapeta koje su trenutno veliki hit u svetu. Izbor zavisi samo od ukusa i prioriteta.

Beogradska kompanija Tamban ekskluzivni je distibuter nemačkih tapeta Rasch, Rasch textil, pluta Cork Ribas iz Portugalije, poliuretanskih lajsni NMC, samolepljive folije D-C-fix i Alkor, Acm italijanskih lepkova i Omexco tapeta.

Svoj prodajni asortiman Tamban kupcima nudi na četiri prodajna mesta u Beogradu, a njihova distributivna mreža obuhvata maloprodajne objekte na celoj teritoriji Srbije.

- Samo preduzeće ima trenutno 14 zaposlenih ali lagano rastemo, tako da verujemo da će nas biti još. Planiramo da se širimo ali polako. Što se tiče širenja u druge gradove tamo nas već ima preko privatnih radnji, salona, enterijerskih kuća, knjižara, farbara, pa do većih prodajnih mesta kao što su Galerija Podova, Forma Ideale, Four M salon... - kažu u Tambanu za eKapiju.

Već dve godine zaredom Tamban izlaže i na sajmu nameštaja, na sajmu turizma i na sajmu građevine.

Tapete koje uvoze, kako kažu, prate trend na tržištu. Najveći izazovi za njih su da udovolje mušterijama, da svima izađu u susret sa svim mogućim dezenima, bojama, šarama... Želja im je, dodaju, da ispune očekivanja svima sa kvalitetnim proizovdima po pristupačnim cenama za naše tržište.

- Naši najprodavaniji proizvodi, što se tiče tapeta, jesu imitacija cigle i kamena, imitacija radova po zidu na primer spatulata… Takođe veoma su popularne i tražene pruge.

Konkurencija je u njihovom poslu, kako kažu, veoma dobra - ima dosta dobavljača.

- Kako mi distribuiramo tapete iz Nemačke, tako konkurencija uvozi iz Italije, Engleske, Belgije... Tako da, što se toga tiče, nismo sami, a i uvek je dobro kad nas ima više. Mi smo mlad tim, takmičarskog duha, pa što se nas tiče što više konkurencije to i bolje.

Preduzeće Tamban osnovano je 1992. godine kao preduzeće za pružanje usluga u trgovini na veliko i malo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.