NavMenu

Uskoro počinje izgradnja doma zdravlja u Borči - Objekat na 7.000 m2, vrednost oko 650 miliona dinara

Izvor: Novosti Nedelja, 20.01.2019. 16:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija
Radovi na izgradnji novog doma zdravlja u Borči, koji će se prostirati na površini od blizu 7.000 m2, trebalo bi da počnu u prvoj polovini godine. Procenjena projektantna vrednost radova iznosi oko 650 miliona dinara bez PDV, a planirani rok za završetak je 12 meseci od početka izgradnje.

Prema ovoj proceni, i ako se ne budu pomerali rokovi, dugo odlagana želja stanovnika Borče biće ispunjena na leto 2020. godine. Nova zdravstvena stanica biće izgražena u Ulici Koste Manojlovića, između pijace, biblioteke i pošte, a stanovnicima Borče će konačno na jednom mestu biti dostupne sve specijalističke službe.

- Kao osnov za izradu tehničke dokumentacije korišćeni su Projektni zadatak i medicinski program koje je izdao Gradski zavod za javno zdravlje. Do sada je urađena preparcelizacija i formirana je katastarska parcela - objašnjavaju nadležni iz GO Palilula.

U planu je i izgradnja nove saobraćajnice oko zdravstvene ustanove. Glavni pešački pristup zdravstvenoj stanici projektovan je upravo ka novoplaniranoj saobraćajnici, dok će ulaz u podzemnu garažu biti iz Ulice Koste Manojlovića. Pristup osobama sa invaliditetom, sa obezbeđenom podiznom platformom, nalaziće se pored glavnog ulaza.

U novoj savremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi, nalaziće se službe za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, žena i odraslih sa preventivnim centrom. Vodiće se računa računa o spajanju srodnih sadržaja, a planirano je da budu razdvojeni putevi bolsenih i zdravih, kao i dece i odraslih.

Na drugom spratu određena je izgradnja laboratorije i službe za fizikalnu meidicinu, dok će na trećem spratu biti smeštene ordinacije interne medicine, psihijatrije, oftamologije, otorinolaringologije i stomatologije. Poslednji sprat predviđen je za igradnju sale za sastanke i edukacije, ali i prostorije za čuvanje lekova i meidicnskog materijala.

U podrumu zgrade biće smeštene službe hitne pomoći i apoteka. Takođe, 30% zauzimaće zelene površine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.