Izvor: RTV | Nedelja, 20.01.2019.| 16:23

Uskoro izgradnja spa centra u Šatrincima kod Iriga - Investicija vredna 400.000 EUR

Ilustracija (Foto: gurinaleksandr/shutterstock.com)
Ulaganja Opštine Irig u razvoj turizma sve su vidljivija, a pored Vrdnika koji je nadaleko poznat po termalnoj vodi još jedno selo uskoro bi, upravo zbog termalnog izvora, moglo početi da privlači turiste željne relaksacije u prirodnom okruženju. Naime, u planu je veliki projekat u selu Šatrinci.

Razvoj ovog malenog sela nadomak Iriga, polako kreće uzlaznom linijom. Iako se Šatrinčani uglavnom bave ratarstvom i uzgojem gusaka, uskoro bi i turizam mogao postati izvor prihoda za meštane, nakon što na termalnom izvoru u prelepom krajloliku Šatrinaca bude izgrađen velelepni spa centar vredan oko 400.000 EUR.

Meštani ali i prolaznici kažu da su Šatrinci pravi primer gostoljubivosti, što se da videti na raznim dešavanjima u selu kao što je i nadaleko poznata Guščijada, a gradnja novog turističkog objekta još će više privući pažnju na ovo miroljubivo selo.

U malim selima iz kojih mladi odlaze, često se postavlja pitanje zaposlenja, pa je upravo to još jedan od razloga da opština Irig ulaže u potencijale ovog kraja. Samo u realizaciji projekta Natural heltnes opština će uz većinska sredstva EU, samostalno učestvovati sa 25.000 EUR.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.