Izvor: eKapija | Nedelja, 20.01.2019.| 16:50

Grad Beograd potpisao sporazum sa ruskom kompanijom Boos lighting group - Novi koncept osvetljenja u srpskoj prestonici

Ilustracija (Foto: Beoinfo)
Tokom boravka Vladimira Putina u Srbiji, Grad Beograd je potpisao veoma važan sporazum sa ruskom delagacijom, otkrio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Kako prenosi Beoinfo, reč je o saradnji sa kompanijom Boos lighting group.

- U ime grada Beograda potpisao sam sporazum sa direktorom ruske kompanije Boos lighting group, koja je uz Siemens, Philips, kineske i japanske kompanije jedna od najvećih u svetu u domenu energetsko efikasne rasvete. Sa ovom kompanijom zajedno ćemo raditi na novom konceptu osvetljenja srpske prestonice. Posebno ćemo se baviti dekorativno-fasadnom rasvetom koja značajno može da se unapredi. Hram Svetog Save je jedan od najvažnijih objekata na kojem će se raditi projekat fasadno dekorativne rasvete - ukazao je gradonačelnik gostujući na Studiju B.

On je podsetio da je ruska nauka otišla daleko u tehnološkim dostignućima, vrlo značajne stvari su, kako je rekao, uradili u pogledu pametnih gradova, veštačke inteligencije, kao i u primeni pametnih tehnologija u pogledu poljoprivrede. Takođe je dodao da će doček ruskog predsednika pozitivno uticati i na bolji imidž Beograda u svetu, kao i privlačenje turista u još većem broju.

Gradonačelnik je istakao da se radi na realizaciji i drugih veoma važnih projekata, kao što je rekonstrukcija novog Prihvatilišta za decu od 1.700 kvadratnih metara u koju je predviđeno useljenje 25. februara, podsetivši da postojeća zgrada ima svega 250 kvadrata. Takođe je dodao i da projekat Tiršova 2 ide svojim tokom.

Kada je reč o primarnoj zdravstvenoj zaštiti, Radojičić je najavio niz investicija u toku ove godine, podsetivši da se radi dogradnja doma zdravlja u Obrenovcu, da se očekuje početak izgradnje doma zdravlja u Borči, zdravstvene stanica u Ugrinovcima, ambulante u Kumodražu, izgradnja novog doma zdravlja u Batajnici, rekonstrukcija postojećeg u Zemunu, kao i rekonstrukcija 13 drugih domova zdravlja širom prestonice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.