NavMenu

"Visaris" predstavio novu generaciju "Vision" uređaja na Kongresu radiologa Srbije u Novom Sadu

Izvor: eKapija Utorak, 26.05.2009. 12:47
Komentari
Podeli

Kompanija "Visaris", jedini domaći proizvođač savremenih digitalnih rendgen aparata i sistema za digitalnu akviziciju radioloske slike, predstavila je novu generaciju "Vision" uređaja na drugom Kongresu radiologa Srbije koji se održava do 27. maja u Novom Sadu.

"Vision" uređaji se oslanjaju na široku paletu dokazanih "Visarisovih" proizvoda u oblasti digitalne radiologije i radiološke informatike. U novu generaciju uređaja implementirana su nova funkcionalna rešenja kao i nova dostignuća na polju industrijskog dizajna.

Predavanjem na temu "Digitalni radni proces u radiografiji" dr Vladimir Petrović, Direktor razvoja radnih procesa i jedan od vlasnika kompanije "Visaris", naglasio je značaj započetog procesa implementacije zdravstvenog informacionog sistema i elektronskog zdravstvenog kartona u Srbiji.

U svom izlaganju dr Petrović je istakao brojne prednosti elektronskog radnog procesa kao što su efikasniji rad radioloških odeljenja, mogućnost razmene i analize snimaka putem interneta kao i elektronsko arhiviranje slika.

Takođe je naglašena i finansijska ušteda koja se ogleda kroz eliminaciju filmova, fiksira, razvijača i ostalih hemikalija. Prelazak radioloških odeljenja na elektronsko poslovanje je poželjno i s ekološkog aspekta jer se gubi potreba za supstancama koji su veliki zagađivači životne okoline.

Kompanija "Visaris" je ovogodišnji srebrni sponzor Kongresa radiologa Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.