Izvor: Tanjug | Četvrtak, 17.01.2019.| 19:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

Privredni potencijali Vojvodine predstavljeni u Parizu - Poziv francuskim investitorima da ulažu u Srbiju

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je u centralnoj Privrednoj komori Pariza investicione i privredne potencijale Vojvodine, na forumu koji je okupio više od 50 privrednika iz Francuske.

Mirović je istakao da je cilj delegacije Pokrajinske vlade, koja se nalazi u radnoj poseti Francuskoj, da upozna francuske privrednike sa našim potencijalima i da ih motiviše za poslovanje u Srbiji i Vojvodini.

- Ovaj skup zajednički su organizovale privredne komore Vojvodine i Pariza, uz podršku Departmana Val Doaz, i siguran sam da ćemo od ove posete i upoznavanja francuskih privrednika sa našim privrednim potencijalima u budućnosti imati konkretne rezultate - izjavio je Mirović.

Ističući da je Francuska na osmom mestu kada su u pitanju direktne strane investicije u Srbiji, Mirović je rekao da na tom polju ima mnogo prostora za napredak i saradnju, saopštila je pokrajinska vlada.

- Brojnim zainteresovanim privrednicima predstavili smo i podsticaje koje Vlada Republike Srbije i Pokrajinska vlada pružaju investitorima i siguran sam da je to najbolji poziv za ulaganje na našem tržištu - naveo je on.

U delegaciji Pokrajinske vlade su i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.