Izvor: Beta | Četvrtak, 17.01.2019.| 17:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izgradnja Industrijskog parka u Paraćinu - Proizvodna hala za švedski Rimaster u drugoj polovini 2019.

Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)
Tokom prve polovine 2019. godine očekuje se završetak izrade projektno tehničke dokumentacije, a u drugoj polovini godine raspisivanje javne nabavke za uređenje zemljišta i za izgradnju Industrijskog parka u industrijskog zoni Zmič u Paraćinu, gde će švedska kompanija Rimaster otvoriti fabriku u kojoj će proizvoditi kablove, kablovske snopove za specijalna vozila i industrijske sisteme.

Načelnik Uprave za investicije i održivi razvoj u Paraćinu Vojislav Vasić izjavio je za agenciju Beta da je uprava prošle godine sa projektantskom kućom Domus iz Jagodine potpisala ugovor o projektovanju industrijskog parka, odnosno hale za potrebe investitora. Hala će imati 3.600 m2 i biće pod komercijalnim uslovima data na licitaciju investitoru.

Švedski Rimaster već je angažovao određeni broj radnika u Paraćinu. Oni su zakupili halu kod auto puta na ulazu u Paraćin, a jedan broj radnika je prošao obuku u inostranstvu.

- Pošto je proces proizvodnje kompleksan, nakon završetka prve faze procesa proizvodnje tih elemenata i komponenti sledi njihovo testuranje, a zatim sledi angažovanje dodatne radne snage, kazao je Vasić.

Vasić je istakao da to za Paraćin važna investicija jer je investitor najavio zapošljavanje do 1.000 radnika.

- Opština Paraćin je dobila saglasnost Vlade Srbije, odnosno Ministarstva finansija kojom su obezbeđena dodatna sredstva za izradu Industrijskog parka radi privlačenja investitora. To pokazuje da je komunikacija između Vlade Srbije i lokalne samouprave u Paraćinu na korektnom nivou i da su na taj način izašli u susret opštini i građanima Paraćina - rekao je Vasić.

Paraćinu su odobrena i sredstva po EU PRO projektu za opremanje ulice u industrijskoj zoni u dužini od 600 metara. Ulica će biti asfaltirana i imaće kompletnu infrastrukturu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.