Izvor: Tanjug | Četvrtak, 17.01.2019.| 12:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro tender za privatizaciju Petrohemije - I NIS zainteresovan za kupovinu?

Ilustracija (Foto: Petr Louzensky/shutterstock.com)
Tender za privatizaciju HIP Petrohemije mogao bi da bude raspisan u prvom kvartalu ove godine, a kompanija NIS je spremna da se javi na konkurs, kaže predsednik sindikata "Pravda" HIP Petrohemije Zlatko Bekić.

Na pitanje da li očekuje da će privatizacija ovog preduzeća biti tema razgovora delegacije Rusije i Srbije u Beogradu, Bekić za Tanjug kaže da to ne očekuje, s obzirom na činjenicu da je reč, kako kaže, o susretu na visokom nivou.

- Nemamo posebna očekivanja jer mislimo da nismo tema sastanka tako visokog nivoa. Rusi imaju svoju kompaniju u Srbiji, to je NIS, i ako bude privatizacije, a imamo informacije da su zainteresovani i da pripremaju dokumentaciju za javni poziv, da će to da se uradi preko kompanije NIS - kaže Bekić.

Inače, Fiskalni savet je ocenio da će u 2019. godini Petrohemija dobiti strateškog partnera ili otići u stečaj.
Bekić kaže kako "ne veruje da bankrot može da se desi", a Sindikat smatra da je privatizacija jedino rešenje za Petrohemiju.

- Sigurni smo da je NIS zainteresovan. Pominju se još neki. Očekujem da će javni poziv biti raspisan u prvom kvartalu ove godine. Tada će sve biti mnogo jasnije - ističe Bekić.

Petrohemija je po vrednosti izvoza na šestom mestu u Srbiji i poslednjih godina posluje pozitivno.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.