Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.05.2009.| 14:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Online oglašavanje i dalje beleži rast u svetu - poručuju organizatori IFront - konferencije o poslovanju preko interneta

(Foto: b)

„Najveća vrednost danas je znanje i zato je ono što će nam preneti govornici na prvoj konferenciji iFront od neprocenjivog značaja. Samo Amazon, najveći svetski prodavac knjiga preko interneta, očekuje ove godine promet od oko 10 milijardi evra, dok će cela Srbija dostići bruto društveni proizvod možda tri puta veći. Dakle, jedna kompanija – čiji visoki predstavnik inače dolazi u Beograd - naspram jedne nacionalne ekonomije – eto najboljeg dokaza koliko je poslovanje preko interneta značajno i koliko Srbija propušta u ovoj oblasti“, kažu organizatori iFronta, konferencije o poslovanju preko interneta koja će 9. i 10. juna biti održana u Beogradu, u hotelu Zira.

Učešće na konferenciji potvrdili su predstavnici najvećih svetskih kompanija u različitim vrstama biznisa vezanog za internet. Pored pomenutog Amazona (Simone Brunoci, Amazon Evangelist for Europe), posetioci iFronta moći će da čuju šta novo imaju da kažu: Cisco (Vinaj Bansal, inženjera zaštite informacija), Pay Pal (Dejvid Rodžers, senior web analytics researsher), Rapid Share (Bobi Čeng, šef poslovanja), DayleMe (Nil Bad, predsednik kompanije, ranije i glavni urednik Yahoo! News, Finance and Sports), Ryze (Adrian Scott, generalni direktor), ali i vodeći ljudi najpuspešnijih domaćih domena: b92.net, e-dućan, klikmee i drugi.

“Dok kriza drma skoro sve grane biznisa u svetu, poslovanje vezano za internet beleži konstantan rast!”, podseća Vladimir Milisavljević, generalni menadžer agencije Front, koja organizuje iFront 2009. “Amazon.com u ovom kvartalu ima rast prihoda u odnosu na isti period 2008, online oglašavanje raste u Nemačkoj, Australiji, Sjedinjenim Državama i zaista je poslednji trenutak da i Srbija počne da koristi prednosti poslovanje preko interneta. To i jeste osnovni cilj ove konferencije.”

Organizatori su uvereni da je iFRONT idealna i jedinstvena prilika za business developere, investitore, investicione fondove, predstavnike Vlada zemalja u okruženju, bankare, mobilne operatere, IT stručnjake, internet provajdere, medijske kuće, marketinške stručnjake, web developere, web dizajnere, vizionare, da na jednom mestu razmene svoje ideje.

U programu iFronta je, kroz prezentacije vrhunskih stručnjaka, veoma širok spektar tema: firme koje posluju isključivo preko interneta, plaćanje preko interneta, prednosti online trgovine, sigurnost novčanih transakcija. Biće reči o komunikaciji preko interneta, online marketingu, vezi mobilne telefonije i interneta, kao i o biznis mogućnostima koje pružaju sve popularniji sajtovi za druženje.

Svi detalji o konferenciji iFront mogu se naći na adresi www.iFront.rs, a na istom mestu može se obaviti kotizacija učesnika, prijava govornika, odnosno akreditacija novinara za praćenje konferencije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.