Izvor: Promo | Četvrtak, 17.01.2019.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

HTC VIVE unapređuje premijum VR portfolio

HTC VIVE, lider u virtuelnoj realnosti (VR), najavio je novi hardver, softver i ponudu sadržaja koji redefinišu način na koji se doživljava VR. Zahvaljujući VIVE Pro Eye, novom setu sa ugrađenim unapređenjem u vidu praćenja očiju, vrhunsko VR iskustvo upravo je postalo još bolje. Pored toga, VIVEPORT, HTC-ova globalna prodavnica aplikacija za VR sadržaj, najavila je neograničeni pristup pretplati uz Viveport Infinity, tako da je sav najbolji sadržaj dostupan bilo kada.

HTC je takođe otkrio programerski komplet za budući uređaj, VIVE COSMOS, koji je napravljen sa novim nivoom pristupačnosti i jednostavnosti korišćenja. Predstavljen istovremeno sa uređajem Cosmos, ‘Vive Reality System’ iznova osmišljava kako bi VR trebalo da izgleda u doba prostornog računarstva, uz nove načine za prikazivanje sadržaja i prenošenje korisnika između imerzivnih okruženja.

Ova poslednja unapređenja u premijum VR-u ne samo da pružaju tehnologiju i sadržaj koji su najbolji u klasi, već i teže da redefinišu način na koji se pristupa VR-u i na koji se doživljava, kako za potrošače, tako i za kompanije.

Vive Pro Eye

Vive Pro, napravljen tako da ispuni potrebe profesionalnog VR korisnika, postao je još bolji uz pomoć integrisanog praćenja očiju na novom Vive Pro Eye omogućavajući korisnicima nove nivoe pristupačnosti, uključujući navigaciju kroz menije kontrolisanu pogledom i eliminisanje potrebe za kontrolerima. Novi Vive Pro Eye će omogućiti kompanijama i programerima da prikupe više podataka o okruženjima za obuku, pomoći će da se performanse računara i VR-a optimizuju i pružiće grupama za dizajn proizvoda i istraživanje do sada neviđene nivoe povratnih informacija.

Major League Baseball (MLB) debitovala je na uređaju Vive Pro Eye na sajmu CES 2019. Praćenje očiju integrisano je u VR iskustvo "MLB Home Run Derby", omogućavajući korisnicima potpunu kontrolu menija bez tradicionalnog kontrolera. Navijači mogu da iskuse novi Vive Pro Eye tokom 2019.

Viveport Infinity

Najavljeno je i najveće unapređenje usluge Viveport pretplate do sada. Prva neograničena usluga pretplate za VR, Viveport Infinity omogućava članovima da otkriju i istraže stotine virtuelnih destinacija bilo kada, uz neograničen pristup.

Počevši od Vive dana, 5. aprila 2019, članovi mogu da preuzmu i igraju bilo koji od 500+ naslova u Viveport Infinity biblioteci, bez ograničenja. Ovaj model neograničene pretplate će članovima dati mogućnost da uštede hiljade dolara na sadržaj vrhunskog kvaliteta, istovremeno im omogućavajući da otkriju nova iskustva. Uz Viveport Infinity, članovi će biti u mogućnosti da isprobaju hitove nezavisnih programera ili kraća iskustva za koja su oklevali da plate, dok istovremeno svoje favorite kao što su Seeking Dawn i Torn zadržavaju preuzete i spremne za igranje. Članovi će moći da pristupe platformi Viveport Infinity sa svih trenutnih i budućih Vive uređaja, kao i sa uređaja Oculus Rift i drugih uređaja u Wave ekosistemu.

VIVE Cosmos

VIVE Cosmos je najnoviji VR uređaj platforme VIVE, koju pruža apsolutnu udobnost i jednostavnost postavke i korišćenja – osiguravajući da korisnici mogu da pristupe svom virtuelnom svetu kad god je to potrebno u njihovim životima. Bez potrebe za eksternom bazom, Vive Cosmos maksimalno iskorišćava fleksibilnost prostora za upotrebu, bilo kod kuće ili u pokretu i ima mogućnost da ga pokreće i tradicionalni igrački PC.

Vive Reality System

Creative Labs tim kompanije HTC takođe je otkrio Vive Reality System (ViveRS), potpuno iznova osmišljen način da ljudi dožive virtuelni svet – obuhvatajući ukupno korisničko iskustvo od trenutka kada se uređaj stavi na glavu do toga kako se realizuje interakcija sa sadržajem.

Vive Reality System uključuje kako operativne tako i iskustvene elemente koji imaju efekat na kompletan Vive portfolio proizvoda, a koji će prvo moći da se doživi na uređaju Vive Cosmos. Kao deo projekta, Vive je najavio dogovor sa kompanijom Mozilla za pokretanje prvog namenskog VR pregledača za Vive.

Vive Reality System će pokretati doživljaje u okviru celog Vive portfolija proizvoda, a biće prvo dostupan na uređaju Vive Cosmos koji će biti objavljen kasnije ove godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.