Izvor: Južne vesti | Utorak, 15.01.2019.| 14:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Do kraja januara tender za završetak studentskog doma u Nišu

Ilustracija (Foto: Suzana Obradović)
Čak 10 godina nakon što je postavljen kamen temeljac za novu zgradu niškog Doma studenata, još nije ni počela procedura za izbor novog izvođača.

Studentski dom u blizini niškog Elektronskog fakulteta nije završen ni pored brojnih obećanja, a direktor Studentskog centra Rade Rajković sada najavljuje da će do kraja januara biti raspisan tender i izabrana građevinska firma. Novog roka za završetak radova još nema.

Radovi su pre 5 godina stali, pa studenti koji dođu u Niš umesto novih soba gledaju u tek nekoliko izgrađenih spratova. Godinama nema ni radnika ni mašina, a propala su i obećanja da će do kraja 2017. godine biti raspisan tender.

Rajković sada daje novi rok - kraj ovog meseca. Plan je da se raspiše javna nabavka za izbor novog izvođača.

- Očekujem da do kraja meseca bude raspisan tender za izbor novog izvođača. Mi smo sve od papira dostavili Ministarstvu prosvete, predračun nastavka te druge faze, sve što je bilo do nas mi smo uradili - priča Rajković

Da je došlo vreme da se studentski dom u blizini tehničkih fakulteta završi nedavno je rekao bivši rektor i profesor Radoslav Bubanj, koji je na dodeli nagrade "11. januar" pozvao nadležne da ga konačno izgrade.

Podsećanja radi, prvi studenti trebalo je da se usele u studentki dom kod Elektronskog fakulteta još 2015. godine, ali su radovi zastali godinu dana ranije. Završetak radova je bio neizvestan, jer je firma Put inženjering koja je počela gradnju tužila Ministarstvo prosvete zbog kašnjenja sa isplatom.

Tek kada bude izabrana nova firma koja će nastaviti da gradi Dom namenjen za smeštaj 500 studenata, biće poznat i rok za završetak, najavljuju nadležni.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.