Izvor: eKapija | Utorak, 15.01.2019.| 13:54

U Požegi za sve građane besplatan prevoz

(Foto: Aleph Studio/shutterstock.com)
Danas je počela realizacija projekta besplatnog javnog prevoza za sve građane na području opštine Požega, prenosi Regionalna informativno-novinska agencija RINA.

Prema rečima predsednika opštine Milana Božića, na ovaj potez su se odlučili jer su za plaćanje troškova prevoza đaka kao i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnim preduzećima i školama na godišnjem nivou trošili 65 miliona, a uvođenjem ovog sistema iz opštinskog budžeta biće potrošeno upola manje.

- Plaćanje putnih troškova zaposlenih kao i troškovi prevoza učenika koštao je mnogo jer nisu postojale mnoge autobuske linije, koje su vremenom ukinute, pa smo bili prinuđeni da plaćamo prevoz brojnim linijskim taksijima, dok smo zaposlenima isplaćivali gotov novac - kazao je Božić.

On je istakao da su se zato odlučili da aktiviraju autobuski prevoz u 16 pravaca i raspisali javnu nabavku za najpovoljnijeg prevoznika.

- Opština će za ove potrebe izdvojiti 35 miliona koji će biti uplaćeni firmi Libertas iz Ivanjice koja je dala najpovljniju ponudu - zaključio je prvi čovek opštine.

Novi sistem prevoza građana krenuo je jutros u 6 sati sa nove autobuske stanice u ovoj opštini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.