Izvor: eKapija+ | Utorak, 15.01.2019.| 15:39
Izdvojite članak Odštampajte vest

Tečna energija stiže iz Mađarske - Punionica i fabrika limenki omogućavaju kompaniji HELL stratešku prednost na tržištu

Jedna od najmodernijih evropskih fabrika, u kojoj se proizvodi poznati brend energetskih pića HELL ENERGY, nalazi se u susednoj Mađarskoj. Predstavlja sjajan primer kako mali porodični biznis može uz pravu strategiju da naraste i postane jedini brend u kategoriji pića, ne samo u Evropi, već u svetu, koji poseduje sopstvenu fabriku za proizvodnju aluminijumskih limenki, sopstvenu punionicu i prepoznatljiv brend.

Brend u stoprocentnom mađarskom vlasništvu nastao je 2006. godine, a već 2010. stigao je do pozicije lidera na domaćem tržištu. Od tada postaje važan igrač i na stranim tržištima, sa proizvodima HELL koji su sada dostupni u više od 50 zemalja. Osim u Mađarskoj, HELL energetska pića lideri su na tržištima Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kipra, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Azerbejdžana.

Tržište energetskih pića veoma brzo raste, a HELL ENERGY spada u brendove koji se najbrže razvijaju na globalnom nivou. Na tržištu Srbije prisutan je od 2013. godine i uspeo je za kratko vreme da postane treći igrač, uprkos veoma jakim lokalno proizvedenim energetskim pićima.

Kako objašnjavaju, uspeh duguju pre svega visokom kvalitetu proizvoda, odličnom odnosu cene i kvaliteta, širokoj dostupnosti, međunarodnoj marketinškoj komunikacionoj strategiji, kao i pozicioniranju brenda zasnovanom na potrebama potrošača. Naročitu popularnost kod potrošača brend je stekao zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj glumi čuveni Brus Vilis.

Nezavisni od dobavljača

Sopstvena punionica i fabrika za proizvodnju aluminijumskih limenki omogućavaju kompaniji HELL jedinstvenu stratešku poziciju. Veoma važna investicija realizovana je 2010. godine izgradnjom jedne od najmodernijih evropskih punionica. Fabrika je opremljena vrhunskom nemačkom proizvodnom tehnologijom, a limenke tečne energije pune se u skladu sa najstrožim (FSSC-22000) standardima za bezbednost hrane.

Eszter Anna Toth
Proizvodni proces odvija se neverovatno brzo uz pomoć potpuno automatizovane opreme za proizvodnju i mernih uređaja. Tokom 2018. godine bila je neophodna instalacija još jedne linije za punjenje, kojom je kompanija dostigla svoj trenutni kapacitet od 4,5 miliona limenki dnevno ili impresivnih 1,5 milijardi limenki godišnje, što se i dalje ne smatra konačnim kapacitetom.

- Izgradnjom sopstvene fabrike HELL je postao nezavisan od dobavljača, zahvaljujući čemu smo mogli da donosimo odluke sa mnogo više fleksibilnosti i pružamo sve više i više našim potrošačima. Naš uspeh je zasnovan na našem osnovnom konceptu - da pružimo prvoklasan kvalitet po pristupačnoj ceni i time obezbedimo odličan odnos cene i kvaliteta. Široka distribucija je takođe ključna. Osim toga, privlačan dizajn i vrhunski marketing koji prati prodaju takođe imaju važnu ulogu u postizanju uspeha - objašnjava direktorka komunikacija u kompaniji HELL ENERGY Ester Ana Tot (Eszter Anna Tóth).

Stalan razvoj i inovacije

Još jedna prekretnica u poslovanju bila je izgradnja pogona za proizvodnju prvoklasnih aluminijumskih konzervi za piće. Fabrika koja predstavlja poslednju reč tehnologije nazvana je Quality Pack i prva je takve vrste u celoj Mađarskoj.

Istaknuta misija HELL grupe je konstantan razvoj i potraga za inovativnim rešenjima, što je jedan od glavnih ciljeva koje postavlja i Quality Pack. Poklopac HELL limenke, zaštićen patent u 28 zemalja jer se lako može otvoriti vrhom prsta, predstavlja jedinstvenu inovaciju. Osim toga, brend sa ponosom ističe da su u duhu ekološke svesti sve limenke proizvedene od 100% recikliranih aluminijumskih materijala.

Prestižne nagrade

Još 2012. godine HELL fabrika je nominovana među Top 3 fabrike u Evropi za Oskara u oblasti proizvodnih kompanija, stratešku proizvodnu nagradu u kategoriji "Proizvodnja globalne i svetske klase". Vodeći britanski poslovni magazin ACQ5 je 2018. godine dodelio prestižnu nagradu kompaniji HELL, nakon što je izglasana za proizvodnu kompaniju godine u Evropi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.