NavMenu

Agrokomerc otišao u stečaj, uprava najavljuje žalbu

Izvor: Nezavisne novine Ponedeljak, 14.01.2019. 16:09
Komentari
Podeli
Opšinski sud u Bihaću doneo je u petak, 11. januara, odluku o uvođenju stečajnog postupka u preduzeću Agrokomerc iz Velike Kladuše, a za stečajnog upravnika imenovan je Šefik Smlatić.

U rešenju suda se navodi kako je utvrđeno da je ovo preduzeće obustavilo plaćanje obaveza, kao i osnovnu delatnost kojom se bavi te da ne isplaćuje plate i doprinose.

Takođe, ističe se kako je istekao zakonski rok u trajanju od tri godine u kojem je Vlada Federacije BiH, kao titular imovine preduzeća, trebalo da izvrši finansijsku konsolidaciju i objavi njene rezultate, a to nije učinjeno.

Sudskom odlukom je navedeno kako Agrokomerc posjeduje dovoljno imovine, čijom prodajom bi se mogla izmiriti dugovanja prema poveriocima, a oni su pozvani da prijave i dokumentuju svoja potraživanja.

- Pripremio sam izveštaj na oko 300 stranica i detaljno sam obrazložio razloge zbog kojih je potrebno uvesti stečaj. Zakon o stečaju je jasno definisao kada se on uvodi, a to je pri nastupanju platežne nesposobnosti. Takvo stanje imamo sada jer je ovo preduzeće kroz prethodno poslovanje i stanje nelikvidnosti u potpunosti uništilo svoju ekonomsku supstancu i platežnu moć - kaže Šefik Smlatić, novoimenovani stečajni upravnik.


Odlukom suda nije zadovoljna Uprava Agrokomerca, koja je istakla kako će u predviđenom zakonskom roku podneti žalbu.

- O tome smo obavestili Vladu FBiH, jer po ovom rešenju imamo pravo žalbe u roku od osam dana. Mi ćemo iskoristiti taj pravni lek i žalićemo se Kantonalnom sudu u Bihaću. Dok oni ne donesu konačnu odluku, mi nastavljamo s redovnim radom - istakao je Mirsad Hamidović, vršilac dužnosti direktora Agrokomerca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.