Izvor: Večernje novosti | Ponedeljak, 14.01.2019.| 09:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Beogradu, posle Ade, tereni za golf i u Pinosavi

(Foto: Bohbeh/shutterstock.com)
Direkcija za građevinsko zemljište Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu plana detaljne regulacije za golf terene i ostale sportske sadržaje u južnom delu Pinosave, naselja podno Avale.

Ovaj projekat Direkcija je kao jedan o značajnih predstavila još pre dve godine, a sada je počela realizacija. Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, za ove potrebe neophodno je uraditi geodetsko snimanje i izradu digitalnog topografskog plana. Prema ranijim najavama, ovi sportski tereni prostirali bi se na površini od oko 55 hektara. U planu je izradnja adekvatne infrastrukture sa pratećim objektima od oko 15.000 kvadrata.

- Metropola kao što je Beograd zaslužuje da ima više od jednog golf terena - kažu u Golf klubu Beograd. - Izradnjom novog igrališta Beograd će privući veći broj turista koji obilaze destinacije koji imaju gofl terene. Na ovaj način postaćemo prepoznatljivi i atraktivni za ostale investicije i ulaganja.

Do sada su prestonički golferi imali mogućnost da koriste terene na Adi Cigalniji. Pre dve godine golfere je uznemirila vest da će se treni sa Ade seliti u Borču, kako je bilo predviđeno planom detaljne regulacije za područje Makiša i okoline. Međutim, od toga se, bar za sada, odustalo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.