Izvor: eKapija | Nedelja, 13.01.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konferencija EuroHeart Serbia 2019 u Beogradu 22. januara

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com )
Konferencija "EuroHeart projekat Evropskog kardiološkog društva: primena u Srbiji kao pilot projekat ESC-a (SerbHeart)", biće održana 22. januara od 9 do 13 časova u zgradi SANU u Beogradu, saopšteno je na sajtu Udruženja kardiologa Srbije (UKS).

Organizatori konferencije su UKS, Evropsko kardiološko društvo i Odbor za KV patologiju SANU.

- Pokretanje ovog projekta predstavlja jedinstvenu priliku da se uključimo (ovoga puta među prvima) u ESC mrežu kardiovaskularnih registara i podignemo standarde zdravstvene usluge u oblasti kardiovaskularne medicine, kao i mogućnosti istraživanja na potpuno novi nivo - kažu u UKS i pozivaju rukovodioce tercijarnih i sekundarnih zdravstevnih ustanova i načelnike kardioloških odeljenja da dođu na konferenciju.

Iz Udruženja podsećaju i da je 14. februar krajnji rok za slanje apstrakta za ovogodišnji Kongres ESC koji se održava u Parizu od 31. avgusta do 4. septembra.

- Slanjem apstrakta stičete mogućnost da pored prezentacije vašeg rada na kongresu, konkurišete za konkurs UKS za pokrivanje troškova puta i boravka za mlade lekare kojima bude prihvaćen rad, kao i za konkurs ESC edukativnih grantova u iznosu od 850 EUR i bez ograničenja što se tiče godina, ali će prednost imati lekari koji su poslali apstrakt za ESC kongres - poručuju iz Udruženja kardiologa Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.