NavMenu

Turistička ponuda Vojvodine od 21. januara na jednom mestu - Prvi savremeni infocentar u Novom Sadu

Izvor: eKapija Nedelja, 13.01.2019. 11:09
Komentari
Podeli
(Foto: Turistička organizacija Vojvodine)
Turistička organizacija Vojvodine (TOV) otvoriće 21. januara prvi savremeni turistički infocentar u Vojvodini, saopšteno je iz TOV-a.

Info-centar koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina 18 u Novom Sadu projekat je od značaja za turistički i privredni razvoj Srbije, a naročito Pokrajine, budući da će znatno doprineti promociji bogate turističke ponude Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Infocentar će otvoriti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Ivan Đoković, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, i Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, a ceremoniji će prisustvovati brojni visoki zvaničnici, članovi Pokrajinske Vlade, kao i direktori lokalnih turističkih organizacija.

Izgradnju info–centra koji se prostire na 118 kvadratnih metara finansirala je Vlada AP Vojvodine, dok je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo sredstva za njegovo opremanje. Reč je o projektu vrednom 16 miliona dinara. Njime se, prema oceni organizatora, pravi značajan razvojni iskorak u kontekstu turizma, jedne od najbrže rastuće privredne grane u Srbiji.

Otvaranjem infocentra svih 45 gradova i opština koji ulaze u sastav Vojvodine biće predstavljeni na jednom mestu. Posetioci će u njemu moći da dobiju sve informacije o brojnim atrakcijama, lokalitetima, znamenitostima koje mogu posetiti u Pokrajini. Spomenici kulturnog nasleđa, multikulturalnost, arheološka nalazišta, dvorci, tvrđave, raznovrsna prirodna bogatstva i specijalni rezervati prirode, jedinstveni vinski putevi – sve to biće predstavljeno putem štampanih materijala – brošura, flajera, promo-filmova, do kojih će posetioci moći da dođu u info-centru, kao i putem mobilne aplikacije.


Posetioci će moći da nabave neke od autohtonih vojvođanskih vrsta vina, kao i autentične suvenire koji će se prodavati u suvenirnici info-centra.

Autentičnost ovog prostora dodatno će predstavljati i novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, kreiran i predstavljen nedavno, u saradnji sa Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu, koji je zapravo unapređena baza podataka i video materijala koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju bogatu turističku ponudu, zaključuje se u saopštenju TOV-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.