NavMenu

Opština Čajetina ušla u posed Sportsko-turističkog centra Zlatibor - U planu dodatni sadržaji i rekonstrukcija krova i grejanja

Izvor: eKapija Subota, 12.01.2019. 14:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sirirak kaewgorn/shutterstock.com)Ilustracija
Opština Čajetina, koja je sredinom decembra postala vlasnik Sportsko-turističkog centra Zlatibor kupovinom od slovenačkog preduzeća Rašica point u stečaju po ukupnoj ceni od 1,6 mil EUR ili oko 173 EUR po kvadratnom metru, uvela je ovaj objekat u svoje vlasništvo, piše agencija RINA, a prenosi portal Morava info.

Objekat je ukupne površine 9.220 m2, sa sportskom dvoranom, smeštajnim kapacitetima i pripadajućim zemljištem pored objekta od 1,5 hektara.

– Opština je ovom transakcijom postala i vlasnik kapitala preduzeća u vrednosti od 102 miliona dinara. Kupovinom ovog objekta opština je upotpunila ponudu za pojedince i sportske ekipe iz Srbije, ali i inostranstva, koje su Zlatibor izabrali za mesto svojih takmičarskih priprema. Uz brojne peripetije uspeli smo da završimo ovaj posao. U budućem periodu ćemo odlučiti kakvog će organizacionog oblika biti i kako će funkcionisati. Ono što je bitno je da smo i finansijski dobro prošli – rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.


On je dodao da postoji mogućnost da se razvijaju i dodatni sadržaji, smeštajnih kapaciteti, prateći sadržaji za rekreaciju, bazeni, velnes, spa.

– Još sredstava će biti uloženo. Rekonstrukcija krova i grejanje je ono što čini najveće troškove, a koji pak moraju da se obezbede za narednu sezonu. Imamo planove i ideja, a i novac, što je najbitnije. Već smo prihodovali oko 100 miliona dinara i ostaje da još 700-800.000 EUR otplatimo kroz sadržaje u periodu do pet godina, što će se potpuno isplatiti i donositi prihode opštini Čajetina – kazao je Stamatović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.