Izvor: Energetski portal | Petak, 11.01.2019.| 13:12

E-platforma za upis u Integralni registar hemikalija počela sa radom

Ilustracija (Foto: Luka Funduk/shutterstock.com)
Elektronska platforma za upis hemikalija u Integralni Registar hemikalija (eIRH) počela je da radi, a u okviru zakonske obaveze – upisa hemikalija u Registar hemikalija, podaci se mogu dostaviti i elektronskim putem preko portala irhportal.ekologija.gov.rs, piše Energetski portal.

Uvođenje mogućnosti za elektronsko dostavljanje podataka za upis u Registar hemikalija, preko e-platforme, ima za cilj da privrednim subjektima pojednostavi i pojeftini administrativne procedure, i tako doprinese bržem i lakšem ispunjavanju zakonskih obaveza, kao i da ubrza proveru dostavljenih podataka od strane nadležnog organa.

Da bi privredni subjekti i savetnici za hemikalije bili u mogućnosti da pristupe eIRH portalu, neophodno je da prethodno budu registrovani.

Obrazac za registraciju privrednog subjekata može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaKompanija.

Obrazac za registraciju savetnika za hemikalije može se preuzeti na strani irhportal.ekologija.gov.rs/Account/RegistracijaSavetnik.

Više informacija u vezi registracije privrednog subjekta i savetnika za hemikalije mogu se naći na strani "Najčešće postavljana pitanja".

Uspostavljanje elektronske platforme za Integralni Registar hemikalija (eIRH) jedna je od aktivnosti u okviru projekta "Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji", koji Ministarstvo zaštite životne sredine sprovodi u saradnji sa Švedskom agencijom za hemikalije (KemI) i Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.