Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.01.2019.| 19:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova Uredba Vlade za veća ulaganja u prehrambenu industriju

(Foto: ColorMaker/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je na sednici u četvrtak (10. januara 2019. godine) Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih ulaganja u oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda, saopšteno je na sajtu Vlade.

Uredba je usvojena na inicijativu Saveta za rast BDP-a i odnosi se na dodelu podsticaja za opremu i tehnologiju za veći stepen prerade u okviru prehrambene industrije.

Utvrđivanje šeme državne pomoći u oblasti prehrambene industrije, kroz pružanje finansijske podrške omogućiće razvoj i implementaciju programa nabavke nove opreme i tehnologije za prehrambenu industriju.

Nova Uredba, stoji u saopštenju, ubrzaće ostvarenje ciljeva predviđenih Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja prehrambene industrije u Srbiji za period od 2017. do 2022. godine, otvaranjem novih radnih mesta i podizanjem nivoa znanja i veština zaposlenih u prehrambenoj industriji.

Usvajanjem pomenute Uredbe stvara se ambijent za brži privredni rast, ravnomerni regionalni razvoj, povećanje izvoza i veću konkurentnost u ovoj oblasti, poručeno je iz Vlade Srbije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.