Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.01.2019.| 16:32

Srbija predstavlja svoje turističke potencijale na Međunarodnom sajmu turizma "Ferien" u Beču od 10. do 13. januara

(Foto: PKS)
Na Međunarodnom sajmu turizma "Ferien" u Beču, koji se održava od 10. do 13. januara, biće predstavljena turistička ponuda Srbije u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i pokrajinske komore Vojvodine, saopštila je PKS.

U saopštenju je naročito istaknuta ocena učesnika Sajma da je saradnja Srbije i Austrije u oblasti turizma perspektivna zbog blizine i razvijene ekonomske saradnje.

Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji istakla je izuzetnu važnost učešća srpskih privrednika iz sektora turizma na ovogodišnjem sajmu.

- Ovim nastupom vraćamo se na tržište koje je nam je izuzetno interesantno. Najavljeno je da bi, prema nekim prognozama, ovogodišnji sajam mogao da obori sve rekorde sa oko 200.000 posetilaca. Reč je o jednom od najvećih prodajnih sajmova u Evropi, a prema statistici, trećina ukupnog broja posetilaca uplati minimalno jedan godišnji odmor tokom ovog sajma, koristeći popuste koji se ovde propagiraju - rekla je Nada Knežević i dodala da Srbija sa Austrijom ima intenzivne privredne veze, u oba smera.

- Veliki broj austrijskih privrednika posluje u Srbiji, a u poslednje vreme imamo izuzetan priliv srpskih kompanija koje se pojavljuju na austrijskom tržištu. Smatram da svaka popularizacija srpskog turizma na austrijskom tržištu može biti samo pozitivna - istakla je direktorka predstavništva PKS u Austriji.

Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić istakao je da je cilj zajedničke organizacije nastupa privrednika u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, da se srpsko turističko tržište, odnosno turistički proizvodi Srbije približe budućim gostima iz Zapadne Evrope.

- S obzirom na to da je Vojvodina vrlo šarolika i bogata kulturom i gastronomijom, odlučili smo da našim budućim austrijskim turistima ponudimo ono najlepše – gastronomiju u prvom redu - rekla je Sanja Živančević iz Turističke agencije "Kompas tourism & travel" iz Novog Sada.

- Ovo je naš prvi nastup na ovakvom sajmu i nadam se da ćemo ovde uspostaviti nove kontakte i videti kako možemo najbolje da se pozicioniramo i dopremo do ovdašnjih klijenata - kaže Maja Jenei iz Turističke agencije "Vojvodinašume - Turist", u okviru JP "Vojvodinašume" specijalizovane za specifične oblike turizma: lovni i ekoturizam.

- Veliki broj Austrijanaca dolazi u Srbiju zbog krstarenja Đerdapom koje mi promovišemo, jer je to zaista jedinstven deo Dunava i segment rečnog turizma koji nije moguće videti u drugim delovima Evrope - rekao je Vladimir Adžić, vlasnik hotela "Aquastar Danube" iz Kladova.

Republiku Srbiju na Sajmu turizma u Beču predstavljaju Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Niš, Turistička agencija "Experience pro travel-Serbia" iz Beograda, "Vinski putevi Srbije", hotel "Premier Akva" i etno naselje "Vrdnička kula" iz Vrdnika, Specijalna bolnica "Sokobanja", Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Rusanda", Specijalna bolnica "Čigota", JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom "Apatin", Turistička agencija "Magelan" iz Novog Sada, Turistička agencija "Kompas tourism&travel" iz Novog Sada, "Alpha travel see" iz Subotice, Turistička agencija "Vojvodinašume turist" iz Petrovaradina, hotel "Aquastar Danube" iz Kladova, hotel "Nevski" iz Beograda, Institut za lečenje i rehabilitaciju "Niška banja" i "City car rent a car" iz Beograda. Na ovom sajmu turističku ponudu predstavlja 850 izlagača iz više od 80 zemalja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.