Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 10.01.2019.| 11:56

Javnu garažu u Šafarikovoj ulici u Novom Sadu projektovaće kompanija DBA

(Foto: Laszlo66/shutterstock.com)
Javnu garažu u novosadskoj Šafarikovoj ulici projektovaće kompanija DBA iz istog grada, a posao je vredan gotovo 15 miliona dinara.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je krajem prošle godine dodelila ugovor za tehničku dokumentaciju preduzeću Đorđe Bajilo Architects (DBA), koje je bilo jedini ponuđač na javnoj nabavci. Ova kompanija će projektovati garažu na mestu sadašnje okretnice GSP-a zajedno sa Arhitektonsko građevinskim institutom iz Novog Sada, Geodetskim biroom NS geodet, te beogradskim preduzećima Home plan i TVI.

DBA ima rok od 180 dana da obavi posao. Izgradnja ove garaže najavljuje se već dve godine, a projektovanje su kočili imovinsko-pravni odnosi.

Kako je ranije najavljeno, u tenderskoj dokumentaciji se navodi da se garaža mora graditi na osnovu rešenja datog u arhitektonskom konkursu iz maja 2008. godine. Budući objekat od oko 9.500 kvadrata će imati podrum, suteren i četiri sprata, sa oko 300 parking mesta, dok su ulazi predviđeni iz Šafarikove i Pavla Papa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.