NavMenu

Naredne godine početak gradnje nove bolnice GAK Narodni front na Bežanijskoj kosi

Izvor: Politika Četvrtak, 10.01.2019. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: miamia/shutterstock.com)
Sledeće godine počinje gradnja Gineokološko-akušerske klinike Narodni front na Bežanijskoj kosi i u toku je priprema planske dokumentacije za taj projekat, najavio je za Politiku Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

Predviđeno je da se bolnica, gde će bebe dolaziti na svet, izgradi u blizini KBC Bežanijska kosa, na površini koja je sada obična livada.

- Trenutno je važno da grad Beograd usvoji plansku dokumentaciju, a onda će posao da vodi sama bolnica, dok mi imamo zadatak da pratimo šta se radi i kako se radi. Idealno bi bilo da ove godine počne da se projektuje zgrada, kako bi gradnja počela 2020. godine. Pre donošenja odluke o izgradnji objekta analizirali smo koliki i bili troškovi rekonstrukcije postojeće zgrade u centru grada i zaključili da se više isplati da se podigne potpuno nova bolnica - kaže Blagojević.

U međuvemenu, sa rukovodstvom klinike je dogovoreno da, dok se ne završi izgradnja novog objekta, a samim tim i preseljenje na Bežanijsku kosu, mogu da traže opremu koja im je neophodna u radu, ali je bitno da sve bude mobilno i prenosivo.

- To je uslov, kako bi ta oprema mogla da se prenese u novo porodolište. Dogovaramo spisak neophodnih uređaja koji moraju da se nabave za kliniku zarad unapređenja uslova rada do preseljenja - kaže Blagojević.

A šta će posle preseljenja klinike biti sa postojećom zgradom u Ulici kraljice Natalije - još nije odlučeno.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.