Izvor: Balkan Green Energy News | Sreda, 09.01.2019.| 09:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijava projekata za EU nagrade za održivu energetiku do 4. februara

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Prijave za ovogodišnje EU nagrade za održivu energetiku mogu se dostaviti online do 4. februara 2019. godine. Nagrade su deo Nedelje održive energetike Evropske unije (EUSEW), u organizaciji Evropske komisije (Generalnog direktorata za energetiku i EASME), koja će biti održana od 17. do 21. juna.

EUSEW je najveći događaj posvećen obnovljivim izvorima energije (OIE) i efikasnom korišćenju energije u Evropi, a ove godine održava se pod sloganom "Kreiranje evropske energetske budućnosti".

Tokom EUSEW 2019. pet najznačajnijih projekata će biti proglašeno osvajačima EU nagrade za održivu energetiku.

U skladu sa Smernicama za dodelu nagrada, organizacija koja sprovodi aktivnosti, projekte ili akcije mora da bude iz EU, a aktivnosti, projekti i akcije moraju se, takođe, sprovoditi unutar EU.

Dvanaest projekata koji su ušli u uži izbor biće pozvani na ceremoniju dodele nagrada u Briselu tokom EUSEW konferencije i imaće priliku da se takmiče za dve nagrade - nagradu u okviru 4 kategorije i nagradu javnosti.

Poziv za podnošenje prijava za ovogodišnju EUSEW konefrenciju otvoren je do 28. januara, dok će pozivi za Networking Village i lokalne događaje o održivoj energetici, kao i Energy Days, biti objavljeni u toku januara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.