Izvor: eKapija | Sreda, 09.01.2019.| 09:29

Savremena kompjuterska 3D analiza kretanja u Zavodu za sport - Preporuka za mlade i za vrhunske takmičare

(Foto: Halfpoint/shutterstock.com )
U interesu kvalitetnog sagledavanja mogućnosti vrhunskih takmičara, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je nabavio 3D sistem za kinematičku analizu kretanja koji predstavlja jedan od osnovnih stubova integralnog procesa testiranja.

Sveobuhvatna procena funkcija sistema za kretanje, standardno zastupljena u dijagnostičkoj ponudi Zavoda za sport i medicinu sporta, u velikoj meri unapređena je primenom 3D kinematičke analize posturalnog statusa u statičkim uslovima i kretanju, navodi se u saopštenju Zavoda.

Statičko posturalna analiza obezbeđuje precizne informacije o strukturalnim devijacijama unutar kinetičkog lanca i daje podatke o simetriji različitih strana tela.

Za još jasnije otkrivanje uzroka disfunkcija lokomotornog sistema, uz statičko posturalnu analizu, preporučuje se i procena različitih motoričkih veština ili specifičnih tehničkih kretanja, čime se dobija šira slika o biomehanici tela uz dalje kreiranje kvalitetnih trenažnih programa za funkcionalne korekcije, navodi se u saopštenju Zavoda.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.