NavMenu

Amazon nadmašio Microsoft na listi najvrednijih američkih kompanija

Izvor: Tanjug Utorak, 08.01.2019. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: vovan/shutterstock.com)
Kompanija Amazon nadmašila je Microsoft na listi najvrednijih kompanija SAD, a do toga su dovela dešavanja na berzama.

Kako prenosi AP, do promene na vrhu liste došlo je pošto su deonice Amazona porasle za tri odsto i zaustavile se na 1.629,51 USD i podigle tržišnu vrednost lidera e-trgovine na 797 mlrd USD.

U međuvremenu, akcije kompanije Microsoft porasle su za manje od jedan odsto, da bi se zaustavile na 102,06 USD, čime je tržišna vrednost te kompanije sada 784 mlrd USD.

Kako se navodi, tako je Amazon po prvi put dospeo na prvo mesto najvrednijih američkih kompanija, čime je okončan povratak Microsofta na vrh. Smatra se da je to repozicioniranje izazvala zabrinutost da će trgovinski rat SAD s Kinom i rastuće kamatne stope ugroziti svetsku ekonomiju.


A kako ocenjuje AP, ako se to i desi, verovatno će se usporiti rast tehnoloških kompanija, ali i u drugim industrijama koje značajan deo prihoda imaju izvan SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.