Izvor: Radio Jadran | Utorak, 08.01.2019.| 09:28

Uskoro otvaranje spa centra i marine Lazure Marina & Hotel u Meljinama - Počela izgradnja depadansa sa 150 soba

(Foto: YouTube)
Iako je luksuzni kompleks Lazure Marina & Hotel za skoro četiri godine od početka gradnje znatno promenio izgled Meljina i obogatio ponudu Herceg Novog, to je tek 35% planiranog posla.

- Najteži i najzahtevniji deo je bio napraviti hotel u istorijskoj zgradi Lazareta, koja datira iz 18. veka. Spa centar je pri kraju. Nismo uspeli da ga otvorimo do Nove godine, jer je deo radnika prešao na gradilište budućeg depadansa. Biće otvoren u januaru, preostali su samo sitnijii radovi - govori za Radio Jadran, izvršna direktorka i project menadžerka, Ana Martinova.

U toku je zapošljavanje u Spa centru, gde je pre svega potreban stručan spa menadžer. U početku će biti zaposleno pet radnika, a pred sezonu još pet osoba. To je prelepo zdanje sa pogledom na marinu i more. Jedino se Aman Sveti Stefan i Lazure mogu pohvaliti takvom pozicijom za svoj Spa centar, kaže Martinova.

- U podzemnom spratu Spa centar ima pet vrsta sauna, jakuzi hamam i dve sale za masažu. U prizemlju su svlačionice, recepcija i najveći deo bazen, koji je zatvoren, ali kada je lepo vreme svi prozori mogu biti potpuno otvoreni. Gornji sprat ima teretanu, salu za jogu, salon lepote i sobu za tretmane masaže. Tu je i terasa za šetnju i fotografisanje, takođe sa odličnim pogledom na naš kompleks, Meljine i zaliv.


Spa centar i marina

Izgradnja i opremanje Spa centra koštali su oko 2 mil EUR. Bilo je mnogo radova na hidroizolaciji, jer je tehnički deo ispod nivoa mora. Slično je bilo i sa kuhinjom za hotel u Lazaretu, koja je ispod nivoa mora. Ali, izdržala je sve poplave, jer je izvođač odlično napravio izolaciju.

Za marinu sa 220 vezova, u koju je uloženo 10 mil EUR, preostalo je da se postavi još jedan ponton i potporni zid koji ima "štampani" beton, kao pločice. Potrebno je suvo vreme, ali sve će biti spremno za vez brodova u aprilu.

- Već imamo rezervacije. Marina je spojena po projektu sa plažom. Plaža će biti 10 metara udaljena od ivice mora, biće mali valobran ispod mora. Gosti to neće videti, ali biće primenjena takva tehnologija da pesak sa plaže ne bi išao u vodu, nego da se vraća. Rešili smo problem mnogih plaža koje se nasipaju peskom, a onda sledeće zime on nestane - ističe Martinova.


Depadans sa 150 soba i apartmana za iznajmljivanje

Nedavno je počela gradnja depadansa, koji je po projektu hotel i imaće do 150 soba i apartmana, ali ne za prodaju, već za iznajmljivanje, kaže Martinova i objašnjava:

- Hotelske sobe nisu napravljene kao u Lazaretu, jer sve imaju kuhinje. Tako da će depadans biti pogodniji za porodice sa decom. Deo apartmana takođe planiramo za iznajmljivanje. Kada smo 2014. godine ispitivali tržište do danas dosta se toga promenilo. Grade se u okruženju i drugi kompleksi sa aprtmanima za prodaju. Mi se prilagođavamo sadašnjem zahtevu tržišta. Naš investitor ne veruje da bismo prodali sada apartmane, jer ih ima mnogo, zato ćemo ih iznajmljivati i moći da organizujemo i veće skupove, jer hotel u Lazaretu ima samo 24 sobe. Otvaranje depadansa planirano je na proleće 2020. godine. Želimo da do maja napravimo zgradu do krova i zatvorimo tokom sezone radove, a od septembra da nastavimo unutrašnje radove i opremanje.

Za četiri godine, ruski investitor, tačnije kompanija Lazure Montenegro d.o.o, uložila je u kompleks sa 5 zvezdica 32 mil EUR. Plan je da uloži još toliko.

Inače, već su počeli razgovori sa zaintersovanima za obuke za novo zapošljavanje od marta, Sada su anagažovana 53 radnika, a do sezone Lazure kompleks imaće još toliko.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.