NavMenu

Strategija za inteligentne sisteme električne energije - "Cisco" rešenja pametne mreže

Izvor: eKapija Sreda, 20.05.2009. 09:33
Komentari
Podeli

"Cisco" je predstavio svoj plan da donese sveobuhvatno rešenje infrastrukture mreže koje pomaže javnim komunalnim preduzećima i njihovim korisnicima da efikasnije upravljaju isporukom i potrošnjom energije, saopšeno je iz te kompanije.

"Cisco" rešenja pametne mreže - "Cisco’s Smart Grid solutions" se odnose na ključne tačke unutar infrastrukture električne energije: od centara za skladištenje podataka, kroz "komšijske mreže" do kompanija i domova.

Iskustvo kompanije u arhitekturi mreža zasnovano na industrijskim standardima doneće preko potrebno znanje javnim komunalnim preduzećima koja teže da integrišu pametnije kapacitete za korišćenje energije po potrebi, čiji je rezultat veće održavanje energije, manja emisija štetnih gasova koji izazivaju globalno zagrevanje i inovativni servisi krajnjih korisnika.

Kako se očekuje porast svetske potražnje za električnom energijom od 82" do 2030. godine, kao i porast globalne emisije ugljen-dioksida 59", izgradnja tehnološki osposobljene pametne mreže može pomoći da ne dođe do povećanja u emisiji štetnih gasova na tri različita načina: da smanji rast potražnje električne energije; ubrza usvajanje obnovljivih izvora električne energije i odloži izgradnju nove električne generacije i prenosa infrastrukture.

Sveobuhvatna strategija kompanije "Cisco" za razvoj bezbednog, inteligentnog električnog sistema će doneti prednosti za javna komunalna preduzeća, kompanije i korisnike, i istovremeno ublažiti uticaj na životnu sredinu.

Kompanija "Ciscož" će uvesti "Smart Grid" rešenja za unapređenje usluga i optimizaciju mreže koja utiču na čitav spektar energetske infrastrukture od stvaranja energije do kompanija i domova:

- Bezbedna rešenja za transimisiju i automatizaciju distribucije kojima se upravlja izdaleka i koja se mogu preoblikovati, stvoriće optimalne uslove za upravljanje mrežom i troškove oko nje. "Cisco" svičevi i ruteri su platforme zasnovane na standardima i osmišljene tako da pruže podatke, bezbednost i efikasnost velikim i malim električnim podstanicama.

- "Cisco" rešenja za upravljanje energijom za domaćinstva i kompanije (Home Energy Management and Business Energy Management solutions) pomoći će da se potražnja za energijom, njeno korišćenje i troškovi optimizuju tako što će biti omogućen veći pristup podacima i sredstvima za analizu. "Cisco EnergyWise" rešenja, predstavljena u januaru ove godine, biće osnova za Business Energy Management, omogućavajući kompanijama da koriste svoju mrežu kao platformu za optimizaciju energije kroz sve svoje poslove i objekte.

Da bi se ubrzao razvoj, države, lokalne vlade, javna komunalna preduzeća i IT kompanije moraju zajedno raditi u pravcu zajedničkog cilja. U sledećem periodu "Cisco" planira da predstavi rešenja i dodatne servise kako bi podržao inicijativu koja je usmerena pravo na rast "Smart Grid" tržišta, koja je projektovana od strane kompanije "Cisco" da dosegne 20 mlrd USD godišnje u narednih pet godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.