NavMenu

Gerontološki centar u Kikindi planira izgradnju novih paviljona

Izvor: Dnevnik Nedelja, 06.01.2019. 12:49
Komentari
Podeli
(Foto: Lighthunter/shutterstock.com)
Usled vrlo loših uslova za funkcionisanje, Gerontološki centar u Kikindi za ovu godinu planira izgradnju novih paviljona koji bi se sastojali od prizemlja i dva sprata površine 1.600 kvadratnih metara. Planirano je da novi paviljon bude namenjen za 90 korisnika.

Vrlo loši uslovi u montažnim objektima Gerontološkog centra radne jedinice "Stari dom" u Kikindi poput dotrajalih plafona, zidova i gotovo nemogućeg korišćenja zajedničkog kupatila, razlog su više što objekti stari oko 40 godina treba da se poruše, a da se na njihovo mesto izgrade novi paviljoni površine 1.600 kvadrata, namenjeni za 90 korisnika.

- To su sve razlozi zbog kojih insistiramo i tražimo sredstva, urađena je i dokumentacija za igradnju novog objekta u kojim bi bili smešteni korisnici koji trenutno borave u paviljonima. Novi paviljoni bili bi prošireni za korisnike za palijatvnu negu, odnosno one koji su u terminalnoj fazi bolesti i kojima treba posebna nega - kazala je Vesna Korać, rukovodilac jedinice Stari dom Kikinda.

U jedinici Gerontološkog centra "Stari dom" u protekloj godini započeli su rekontrukciju toplovoda, a nabavljena je nova medicinska i druga oprema, dok je kupljeno i novo dostavno vozilo. S druge strane, planovi postoje i za novi Gerontološki centar za koji je predviđena sanacija zgrade.


- Prvu fazu radova finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a sada sledi druga i mi smo od Kancelarije načelno dobili podršku i to bi podrazumevalo uređenje spoljašnje fasade, uređenje unutrašnjosti apartmana i na hidrotehničke instalacije, koje se odnose na kuhinju i vešeraj - saopštio je Svetislav Vukmirica, direktor Gerontološkog centra Kikinda.

Iznos predviđen za sve planirane radove viši je od 170 miliona dinara, a glavni cilj, pored kvalitetnijih usluga korisnicima Gerontološkog centra, trenutnog kapaciteta za 180 korisnika, jeste dobijanje trajne licence za rad čiji je rok za podnošenje zahetva 2020. godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.