NavMenu

STALIS TURS PROGRAMI razgledanja Novog Sada, salaša, crkava i banja

Izvor: Pregled Ponedeljak, 19.09.2005. 15:47
Komentari
Podeli

STALIS TURS PROGRAMI:

  • NOVI SAD KROZ VEKOVE – peške i vozilom

    Trajanje: kombi- 4 sata, bus- 4,50 sata

    Program zamišljen kao mala hronološka šetnja kroz delove grada koji pokazuju njegovu istoriju.

    Okupljanje grupe i polazak u 10:00 sati sa parkinga preko puta Sajma.

    Vožnja do Tvrđave, naselje na levoj obali Dunava-Petrovaradinski šanca. Na tvrđavi je obilazi Muzej Grada, podzemnih vojnih galerija i nekih od brojnih umetničkih ateljea. Program uključuje obilazak istorijskog jezgra grada, lokacije oko Almaške crkve, Matice srpske, ulica Dunavske i Zmaj Jovine, Trga Slobode. Potom sledi obilazak zgrade Izvršnog veća. Osim starih delova grada, obilazak uključuje Univerzitetski grad i SPENS-a, zgradu NIS-a do Mosta slobode i Novog naselja.

    3. CRKVE NOVOG SADA – BOGATSTVO RAZLIČITOSTI

    Trajanje: kombi -4 sata, bus- 4,5 sata

    Ovaj program naglašava izuzetnu kulturnu raznolikost i duhovno bogatstvo grada i njegovih žitelja, stavljajući u svoj raspored obilazak najznačajnijih bogomolja na teritoriji grada.

    Polazak grupe sa parkinga preko puta Sajma u 09:00 sati.

    Obilazak novosadskih crkava: Almaške crkve i šetnja starim almaškim krajem, ulicom Zlatne grede, Pašićeve do Saborne crkve Sv. Đorđa i obližnjeg Vladičanskog dvora. Nikolajevske- najmanje, ali i najstarija crkva u gradu. Slovačko-evangelističku, Metodističko-evangelističku, Uspensku crkvu, Baptističku crkva. Potom se odlazi do Sinagoge, koja svedoči o viševekovnom prisustvu Jevreja na ovim prostorima. Na kraju je predviđena poseta najvećoj bogomolji, prepoznatljivom i neizostavnom simbolu gotovo svih novosadskih razglednica – Župna crkva Imena Marijina, poznatija kao Katedrala. Nakon toga, vožnja do Petrovaradina, u obilazak crkve i samostana Svetog Juraja u podnožju Tvrđave. I konačno, odlazak do crkve na Tekijama, hrišćanskog svetilišta za vernike pravoslavne, katoličke i protestantske vere.

    4. MALA SREMSKA TURA

    Trajanje: kombi- 5 sati, bus- 6 sati

    Cilj ovog izleta je da učesnicima približi tradiciju i običaje Srema i Sremaca, ljudi poznatih po uživanju u životu, čuvenoj kuhinji i još čuvenijem vinu.

    Polazak grupe sa parkinga preko puta Sajma u 10:00 sati.

    Vožnja do Sremskih Karlovaca uz kraće zaustavljanje kod crkve na Tekijama. Obilazi se centra, Kapela mira, podruma vina i Muzej meda, naravno, uz degustaciju i u pratnji lokalnog vodiča. Vožnja do manastira Krušedol i poseta manastiru. Odlazak u Maradik gde se nalazi etno-kuća, objekat uređen i restauriran tako da dočarava pravi sremački ambijent, neizbežan sremački ručak, sa domaćim pićem.


    5. BANjE NOVOG SADA I OKOLINE

    Trajanje: kombi- 5 sati, bus- 6 sati

    Vojvodina, pa i sam novosadski kraj se može pohvaliti sa više termalnih izvora, više ili manje korišćenih i stavljenih u funkciju turizma.

    Polazak grupe sa parkinga preko puta Sajma u 10:00 sati.

    Vožnja do Jodne banje i obilazak. Odlazak do Temerina, banje čiji kvalitet vode bolji i od čuvenih voda u banjama Mađarske. Po obilasku ove banje polazi se na južne obronke Fruške Gore, do banje Vrdnik, obilazak banje i hotela.

    6. POSETA BAČKOM SALAŠU

    Trajanje: kombi - 4 sata, bus- 4,5 sata

    Od nekada brojnih salaša u okolini Novog Sada neki su uređeni za prihvat gostiju, turista i putnika namernika, koji na ovaj način mogu da dožive delić nekadašnje atmosfere seoskog domaćinstva. Jedan od takvih je Salaš 137, objekat restauriran pre par godina, a koji je danas postao čuven po lepoti ambijenta i specijalitetima vojvođanske kuhinje.

    Polazak grupe sa parkinga preko puta Sajma u 10:00 sati.

    Vožnja do Salaša 137. Za trenutak se vraćamo u neka stara, dobra i prohujala vremena, jer ovde kao da vreme stoji stotinu godina. Šetnja u miru i tišini vojvođanske ravnice. Ručak. Kraći odmor, a ztim odlazak do obližnjeg sportskog aerodroma kraj Čeneja. U zavisnosti od vremenskih uslova i želje gostiju moguće je organizovati panoramsko razgledanje grada avionom.

    I to nije sve...

    CENE izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika.

    Maksimum za kombi 7 osoba.

    Maksimum za autobus 50 osoba.

    Rezervacije i informacije:

    STALIS-TURS doo

    21000 Novi Sad, Jevrejska 23

    tel: 021/421 257, 064/21 49 539

    e-mail: stalis@eunet.yu ili stalis@ptt.yu

  • Tagovi:
    izleti
    Komentari
    Vaš komentar

    Top priče

    27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

    Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

    Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

    Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

    Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

    Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

    Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
    Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
    Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.