NavMenu

Saša Vlaisavljević će kontrolisati koncesiju beogradskog aerodroma

Izvor: Tanjug Subota, 05.01.2019. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: saiko3p/shutterstock)
Vlada Srbije uskoro treba da formira državni tim za kontrolu koncesije koja je data francuskoj kompaniji Vinci, na čijem čelu će biti dosadašnji direktor aerodroma Saša Vlaisavljević, koji će istovremeno ostati i na čelu AD Nikola Tesla, piše Blic.

Razlog za formiranje vladinog tela je činjenica da država ostaje vlasnik aerodroma Nikola Tesla, pa mora da ima uvid kako se realizuje ustupljeno pravo za njegovim upravljanjem, navodi list.

Vlaisavljević je dobio zadatak, piše Blic, da postavi postulate delovanja državnog tela za kontrolu koncesije, a nakon toga će se povući i, kako se navodi, preći na novu funkciju.

Navodi se da je Vlaisavljević odbio ponudu Vinci Airports da bude na čelu njihovog upravljačkog tima.

- Njihova je stvar koga će postaviti na čelo svog tima. Ima indicija da će na to mesto doći stranac, nakon što je Vlaisavljević odbio Vinci. Tog stranca, ali i sve poteze koje Francuzi budu preduzimali, kontrolisaće koncesioni tim na čelu sa Vlaisavljevićem, jer je Aerodrom i dalje naše vlasništvo. Njegov zadatak je da postavi temelje delovanja tog tela, a nakon toga preuzeće novu, važnu javnu funkciju. U opciji ih je nekoliko i o tome je vlast razgovarala sa njim, čak i predsednik Vučić - rekao je za Blic sagovornik iz Vlade.


Vlaisavljević za Blic kaže da je njegova odluka od početka bila da se zahvali na bilo kojoj ponudi kompanije Vinci jer želi da sam kreira sistem koji bi vodio.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.