NavMenu

Telenor planira više od 100 mil EUR investicija u Srbiji u 2019. - Najavljena i nova zapošljavanja

Izvor: Beta Petak, 04.01.2019. 12:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock)Ilustracija
Novi direktor Telenora Srbija Majk Mišel najavio je da ta kompanija planira da u 2019. godini u ekonomiju Srbije uloži više od 100 mil EUR, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapređenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja.

- Želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora. Nesumnjivo je da će više od 50% infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije - rekao je on u intervjuu agenciji Beta.

Kako je istakao, 2018. je bila dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za 3% u odnosu na isti period 2017. godine.

- Lideri smo u prihodima i imamo čvrstu ambiciju da tako i ostane - dodao je Mišel.

On je izrazio zadovoljstvo što, prema RATEL-ovom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji u 2018. godini, Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

- Zadovoljni smo rezultatima, ali važno nam je da nastavimo da korisnicima pružamo najbolju moguću uslugu, ne praveći kompromise kada je reč o kvalitetu. Mi ne nudimo samo megabajte, već veliki broj servisa i bogate internet sadržaje - rekao je Mišel.

Direktor Telenora je ocenio i da u Srbiji "bez sumnje postoji dobra poslovna klima" i dodao da "Telenor dosta radi na promociji Srbije kao dobre destinacije za ulaganje". Prema njegovim rečima, poslovno okruženje se unapređuje, ali smatra da prostora za poboljšanje ima, i ističe da će Telenor uvek podržavati predvidljivost u poslovanju, transparentnost i fer plej principe.

Direktor Telenora smatra da ova kompanija, u saradnji sa Vladom Srbije i ostalim igračima na tržištu, može da doprinese napretku digitalizacije u zemlji, koja je postala jedan od prioriteta u gotovo svim oblastima.


- Telenor je već testirao 5G mrežu u Srbiji još 2016. godine. Spremnost za nju postoji, ali mora da se radi na komercijalnom i regulatornom aspektu, kako bi mogla da se uvede - kazao je direktor Telenora Srbija.

Mišel je naveo i da Telenor Srbija, u kome trenutno radi više od 900 ljudi, planira da poveća broj zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta, ali je naveo da je još rano da precizira o kom broju ljudi je reč.

Zadovoljan je i načinom na koji Telenor Srbija, ali i Telenor fondacija pristupaju društvenoj odgovornosti.

Sredinom ove godine, češki PPF postao je vlasnik 100% Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi za 2,8 mlrd EUR. Sada njihov telekomunikacioni portfolio uključuje Češku, Slovačku, Mađarsku, Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.