Izvor: eKapija | Petak, 04.01.2019.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

MK Group većinski vlasnik Aerodroma Portorož

(Foto: Represent)
Kompanija MK group postala je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, tako što je krajem prošle godine, Hotel Palace Portorož koji posluje pod okriljem MK Group-a, preuzeo većinski udeo u tom aerodromu, saopšteno je iz MK Group-a.

"Odluka o kupovini većinskog dela Aerodroma Portorož u skladu je sa strateškim planovima kompanije. Aerodrom je jedan od nosilaca razvoja, kako Portoroža kao sveobuhvatne turističke destinacije, tako i celokupnog turizma na slovenačkoj obali. Radi ispunjenja tog cilja, sledi i strategija daljeg razvoja aerodroma", istakao je Nikola Avram, direktor hotelske divizije MK Group.

Kako je rečeno u saopštenju, osim kapitalnih ulaganja u hotelske smeštajne kapacitete tokom 10 godina poslovanja kompanija MK Group je u razvoj turizma uložila više od 200 mil EUR. Trenutno u većinskom ili manjinskom vlasništvu ima 16 hotela u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji. U narednim godinama kompanija planira da udvostruči hotelske kapacitete koji sada broje više od 2.600 soba.

Prema pisanju ljubljanskog dnevnog lista Delo, Luka Kopar je krajem 2018. godine prodala Hotelu Palas Portorož, koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15% udela u Aerodromu Portorož, tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53% vlasničkog udela u Aerodromu.

Ostali akcionari Aerodroma Portorož su Opština Piran sa 36,2% učešća i Preduzeće za puteve Kopar (CPK) sa 10,25% udela.

Delo dodaje da Luka Kopar nije otkrila kupoprodajnu cenu, ali da je, prema nezvaničnim podacima, reč o relativno niskom iznosu.

- Prvi čovek srpske MK Grupe, Kostić, poslednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali - navodi se u tekstu, uz podsećanje da je kupio hotele Kempinski, zatim udeo u portoroškoj vazdušnoj luci, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu Marine Portorož.

List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspešno sprečio pokušaje slovenačkog preduzeća Sava da preuzme akcije Gorenjske banke u hotelima Bernardin.

Kostić je, inače, većinski vlasnik Gorenjske banke iz Kranja sa udelom od skoro 76%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.