NavMenu

Kazna za firme koje su dogovarale ponudu na javnoj nabavci Ministarstva odbrane

Izvor: Beta Četvrtak, 03.01.2019. 11:46
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije utvrdila je da su beogradske firme B2M, Trgodunav i Grafo Trade, i Master Clean Express iz Subotice povredile konkurenciju dogovaranjem na javnoj nabavci Ministarstva odbrane.

U postupku vođenom po službenoj dužnosti utvrđeno je, kako se navodi, da su se te firme dogovorile oko osnovnih elemenata ponude (cene i drugih uslova trgovine) u nabavci potrošnog materijala za održavanje lične i kolektivne higijene, koju je 2016. godine sprovelo Ministarstvo odbrane.


Komisija je odredila da firme koje su dogovarale ponudu plate kaznu od tri, odnosno 2,5% od ukupnog prihoda u 2016. godini.

Firma B2M će zbog narušavanja konkurencije na tržištu morati da plati kaznu od 18,7 miliona dinara, Grafo Trade 1,7 miliona dinara, Trgodunav 106.325 dinara i Master Clean Express 1,8 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.